Tre Kronor

17179 inlägg · 805 ämnen

Inlägg #679027

Sv: sve-rys
Huge: Man behöver väl i o f s varken tillhöra media eller vara en 'proportionslös aktör' för att anse att exempelvis Lidström ska klara en tremeterspass i landslaget? Eller att Näslund eventuellt ska kunna bidra med ett offensivt initiativ även när han har en tröja med tre kronor på?

Men i sak har du så klart en poäng. Media hyllar eller sågar reservationslöst. I fallet tre kronor 2002, eller i World Cup 2004, anser jag dock att det finns fog för en smula besk kritik. Det ä r en smula anmärkningsvärt att 'den bästa landslagsuppsättningen någonsin' lyckats så dåligt. Oavsett vilka bedömningar man gör kan man ju, t ex, jämföra med Finland och se att de lyckats avsevärt bättre trots ett material som knappast går att gradera som bättre.

Mycket är nog förbundskaptenernas fel. Bengt-Åkes uttagning/lagkomponering är hur knepig som helst. Han verkar inte för ett ögonblick ha studerat respektive spelares omgivning i sitt klubblag, eller vilken typ av spel som får spelaren att komma till sin rätt.
Kommentera