Tre Kronor

17271 inlägg · 806 ämnen

Inlägg #682158

Sv: Sverige - Finland

Poffa: Jo, men Finland var väl det bättre laget av de två fram till finalmatchen, rätt så klart dessutom. Men man har ju som sagt inte vunnit något färrän den feta damen sjunger. Nu var väl den svenska segern, til skillnad mot vad Göran Persson hasplar ur sig inte på några sätt någon enkel seger. Och det var visst fara på taket sista 90 sekunderna. Henrik Lundqvist och Henrik Zetterberg svarade dock upp i det läget till rollen som matchens absoluta giganter, där de på olika sätt kunde freda det svenska målet från fler påhälsningar. En på många sätt fantastisk seger detta. Trots att Sverige vinner OS-guldet känns det som att man ännu inte hittat absolut max på spelare som Mats Sundin och Peter Forsberg. Zäta svarade på den befogade kritiken och gjorde sin i särklass bästa match i finalen. Bäst när det gäller, heter det ju.

Sverige lyckades väl läsa det finska spelet och kunde med hjälp av både tur och skicklighet svara upp i egen zon mot de finska attackerna. Attacker som ju längre matchen led nästan bara dök upp i spel i power play. Ja, frånsett de sista gastkramande minuterna då.

Återigen, ett stor stort grattis till OS-guldet Sverige, och ett speciellt grattis till spelare som Mats Sundin, Peter Forsberg (?) och Nicklas Lidström nu gjort sina sista OS-turnering, och som fick fira detta på absout bästa tänkbara sätt.

En helt underbar seger, GRATTIS!

Kommentera