Allsvenskan

986 inlägg · 140 ämnen

Norrsvenskan Conclusion

472244 · » Till forumet


Sv: Norrsvenskan Conclusion
JimmyH: Jag vill gärna tro på Schtaan. På Leksand vill jag inte tro alls, då de är och förblir ett vidrigt huggargäng som orsakat fler hockeyinvalider för andra lag (inte minst LHF) än något annat lag. Huggarleksand får gärna stanna i kloaken för all tid och evighet.
Kommentera

Sv: Norrsvenskan Conclusion
Kickan: Jo men jag tycker de har värvat smart denna säsongen. Många starka karaktärer. Tror mer på SAIK än på Leksand faktiskt.
Kommentera

Sv: Norrsvenskan Conclusion
JimmyH: Skellefteå är av tradition ett lag som är bäst större delen av säsongen men rasar ihop när det verkligen blir allvar. Även om jag hoppas och skulle vilja tro att de tar sig upp i ES, gärna på bekostnad av Rödhökarna, så vågar jag inte tro det just pga traditionen.
Kommentera

Sv: Norrsvenskan Conclusion
Metal Guru: Knepigt då för Västerås som verkar ha spelat bra mot topplagen men som gjort oförklarliga missar mot bottenlagen.
Jag tror att det blir Västerås som får kliva åt sidan av dessa fem eftersom man har sämst utgångsläge och dessutom Leksand borta i sista matchen på lördag.
Kommentera

Sv: Norrsvenskan Conclusion
Metal Guru: Intressant beräkning.

Tror dock ändå att Skellefteå är ett lag som kommer höja sig ju närmare sluttampen man kommer. Förhoppningsvis men knappast troligt så kan det bli så att fyra lag från kvalserien går upp.

MIF räknar jag blir en av de klubbar från ES som får spela i Kvalserien och jag tror även att minst tre norrlag gör det också. Kanske till och med fyra stycken.

Det andra ES-laget till kval är det vidöppet om och omöjligt att spekulera kring.

Kul att klubbar som varit på dekis verkar resa sig igen. Framförallt Björklöven och Västerås.

Säsongen 88/89 spelade samtliga dessa norrlag i Elitserien utom Bofors. Leksand gick till SM-final, Västerås var nykomlingar och Björklöven åkte ur efter att ha varit i final året innan och guldvinnare året innan det. Skellefteå ramlade ur säsongen efter.
Kommentera

Sv: Norrsvenskan Conclusion
Glömde ju att påpeka att tabellen är sinsemellan, och vad man åstadkommit mot ovesäntligheter som Teg och Uppsala och vaddenuheter har filtrerats bort. Men det förstod ni nog.
Kommentera

Norrsvenskan Conclusion
I Norrsvenskan är det fem lag som slåss/slagits om fyra SA-platser. Övriga göre sig icke besvär.
Och efter att Björklöven pucklat på det självutnämnda elitserielaget Skellefteå igår, så ser en haltande och lyttande tabell (beroende på derbygrupper och LIF-VIK-matchen i sista omgången) ut så här:

Leksands IF 11 9 0 1 1 49-23 28p
Västerås IK 11 5 0 1 5 27-32 16p
IF Björklöven 10 4 0 2 4 32-33 14p
Bofors IK 12 3 1 0 8 30-47 11p
Skellefteå AIK 10 3 0 1 6 33-36 10p

Frågan är nu: håller SAIK tillräckligt hög klass för att ens nå kvalserien? Och det innan man stött på de anabola NHL-lagen från Elitserien?

Får samtidigt böja mig för Leksand. Efter en darrig inledning ser ni nu ut att hålla måttet.
Kommentera

472244 · »