Bandy

1904 inlägg · 143 ämnen

Nya Arenor

942525 · » Till forumet


Sv: Nya Arenor
henkaaa: SAIK publiken har minskat rejält oxå och vad det beror på vet jag inte..kanske bortskämda så man sviker då det går lite mindre bra och man inte bjuder på klapp klapp och finlir matcherna igenom.

Under 2000 senast mot VSK är klent,men kanske intresset så här inledningsvis är lite klent bland många.
Brukar ta sig kring Jul.
Kommentera

Sv: Nya Arenor
RavenLord:

Japp, det låter logiskt. Sen ska man tänka på att bland nästan alla elitlagen så har publiksiffrorna minskat betydligt de senaste åren. Det märks framförallt i Bollnäs där allt under 2000 pers tidigare nästan sågs som en dålig siffra. Men nu är man ju glad varje gång det kommer fler än 1500. Mycket tråkigt natruligtvis, men som jag sa så verkar det inte enbart vara Bollnäs som drabbats av denna negativa trend...
Kommentera

Sv: Nya Arenor
henkaaa: Ja man kan ju inte bygga en hall med beräkning att räcka till för en match om året direkt..För SAIKs del bör 4200 räcka rätt långt för annandagsbandyn mot Falun drar inte sp överdrivet många Falusupporters...däremot en semifinal mot Bajen VSK Bollnäs eller Edsbyn skulle nog fylla hallem med rätt förutsättningar (typ avgörande match en fredagskväll)
Kommentera

Sv: Nya Arenor
RavenLord:

Jo, är nog benägen att hålla med.... eller ja, än så länge iaf. Kommer ju säkert fler ambitiösa byggen vad det lider. Dessutom är det ju inte helt klart detta i Bollnäs heller. Men kul att man verkar ha höga ambitioner iaf! :-)

Japp, håller också med om att det är bättre med en hall som inte tar så överdrivet mycket folk. 10 000 var verkligen ambitiöst av Västerås och känns ju inte som att de kommer kunna fylla det ens på annandagen. Då känns det helt klart mer motiverat att ha en hall med 4 000-5 000 istället. Nog för att det kan bli lite väl få latser till annandagen (åtminstone i Bollnäs fall), men det är väl en smäll man får ta isåfall....

Men förhoppningsvis får vi då inga idiotiska pelare i Bollnäs hall, när det nu väl blir av, hehehe!
Kommentera

Sv: Nya Arenor
mattias - 74: Nä men kan ju inte vara så mycket att se heller ;)
Fakta från VSK om arenan..Fri sikt va det ja he he


Total publikkapacitet: 10 000
Fasta sittplatser: 300
Ståplatser: 9 700
Golvyta: 8 160 kvm (120x68 m) fri sikt, förstärkt golv. Det går att duka biosittning eller sittning vid bord för cirka 6 000 personer.
Takhöjd: 24 m fri takhöjd 12 m
Kommentera

Sv: Nya Arenor
RavenLord:

ser man nånting bakom den där pelaren ??
Kommentera

Sv: Nya Arenor
VSKs Arena med på Sportens lista som kalkon :)
Kommentera

Sv: Nya Arenor
henkaaa: Ser mycket lovane ut (Blir med SAIKS isf de i särklass snyggaste modernaste arenorna) och helt rätt med 5000 platser och inte som VSK med sina 10000 och man räknar med ett snitt på 3000..
kul 7000 tomma gapande platser det blir lika stor stämning som när DIF spelar i globen.
SAIKs arena ska ta 4200 och det räcker gott och väl...
Såg en bild i dagens lokaltidning tagen i VSKs hall,,såg ut som man fotat insidan av en plåtburk oerhört trist från det man såg på den bilden iaf.
Och att man har pelare ivägen så man inte kan visa matcer i Tv var en rätt stor miss som man nu ska åtgärda.
Kommentera

Sv: Nya Arenor
Projta:

Japp, håller verkligen tummarna för att det blir av. Läget kan inte bli bättre (i stort sett mitt i centrum), plus att Bollnäs skulle bli av med den otroligt fula bangården samt de gamla lokstallarna.... alla skulle tjäna på det med andra ord. :-)
Kommentera

Sv: Nya Arenor
henkaaa: Ja det är inte helt omöjligt..Det står om några år att man ska bygga, så riksne är väll stor att det kommer bli en sådan Arena
Kommentera

Sv: Nya Arenor
Ojoj!!! Tänk om detta kunde få bli verklighet!! :-D
Kommentera

Sv: Nya Arenor
Nu ser det ut att hända saker i Vetlanda - I bästa fall blir det byggstart för en ny hall i mars/april nästa år, kolla länk!
Kommentera

Nya Arenor
SAIKs nya arena ser ut att bli helt okej då den väl är klar...
Dyrare än Läkerolarena blir det tydligen att bygga upp det hela.
Ska bli kul att se vad det blir av det i slutänden
Kommentera

942525 · »