Brynäs IF

714624 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1199014

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...
GävleLasse: Nu tar du upp konkreta exempel på sekvenser som förekommit eller kan förekomma under en match och det är väl helt Ok. Men coachning som för ett otränat (men dock intresserat och någorlunda kunnigt) lekmannaöga kan te sig konstig eller felaktig är sannolikt fullt logisk och korrekt när man får höra hur tränaren tänkt i den aktuella situationen. Stämmer naturligtvis inte till 100% för en erfaren tränare gör också fel då och då, men i stort tror jag att dom har bra koll på vad dom gör under en match. Speciellt med tanke på att lagen känner varandras spelsätt efter alla år man mötts och även tränarna känner varandras resp knep, finter och förmodat spelupplägg när man möts.
Skulle vara kul att vara en fluga på avbytarbåsväggen under match och höra och se hur man tänker, även om man gått igenom det mesta med spelarna innan match.
Många skulle nog få en helt annan bild av läget och hur komplicerat det ändå är att få ett lag att funka mot en motståndare som gör allt för att djävlas med en.
Fast enda sättet är kanske att gå en tränarutbildning och sen jobba sig fram till ett tränaruppdrag så att man får en ordentlig inblick i det man så tvärsäkert sitter och uttalar sig om härinne och i andra sammanhang.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...

Huge: Brynäs PP nummer 2  ca 6 min in andra perioden. Alen slashing på Granis. PP't inleds med Fjärdefemman...

rolling rolling rolling.

Kommentera

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...

Huge: Jag kollar lite på reprisen  från igår just nu och så här långt så har man rullat på formationerna 1,2,3 och4 oavsett spelform.

Brynäs första PP inleddes av tredjeformationen. Vilket jag tycker är väldigt konstigt coachat. I det läget så skall man givetvis plocka in sin förstaformation alternativt en av de formationer man sade sig skulle träna PP med.

Så bevisligen så försöker man inte ens att få ett övertag genom aktiv coachning.

Kommentera