Brynäs IF

713674 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1255827

Sv: Nästa säsongs lag
Huge: "Mkt enkelt: så länge vi inte snittar runt 8000 eller mer per match.
Hur svårt kan det vara?"

Så vad beror det då på att det inte är 8000 pers eller mer varje match, kan det bero på ett lindansande lag och vad beror då detta lindansande lag på, dålig ekonomi eller bristande kompetens eller all of the above kanske?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Nästa säsongs lag

70 Rodrigues: "Så vad beror det då på att det inte är 8000 pers eller mer varje match, kan det bero på ett lindansande lag och vad beror då detta lindansande lag på, dålig ekonomi eller bristande kompetens eller all of the above kanske?"

Bara att scrolla ner och läsa vad ex Jajjen och tompa71 säger om saken.
Lägg till att Brynäs fastnat i sitt eget garn, sas.
Vi är ett traditionstyngt lag som vunnit mkt genom åren.
Bara det att det var längesen men tyvärr så har inte publiken hängt med i utvecklingen. Där lever man fortfarande i 60-talets anda och tar laget för givet på ett helt annat sätt än vad man ex gör i städer som Jönköping eller Linköping.
Vi har ungefär samma "problem" som Timrå, Luleå, Modo, Skellefteå: stabila och hyggliga lag som ändå har svårt att ta steget upp till dom stora.
I Linköpings fall handlar det om ett upptagningsområde som varit svältfött på elithockey i komb med ett näringsliv som bara längtat efter att få sponsra ett elitlag i stan. Dessutom har man såvitt jag vet en halvtokig miljardär som pumpar in massor av pengar i föreningen. Jönköping och HV har agerat långsiktigt och försiktigt. Detta i komb med den småländska företagarandan och ett lag som hela Småland sluter upp kring, så kan det inte bli nåt annat än positivt.
Frölunda och Göteborg verkar vara ett självspelande piano. I den stan går folk på idrott oavsett vad det handlar om, vete fan vad det beror på. Genuin intresse förmodligen. Därför har man också fullt hus i Scandinavium. Att dom inte prenumererar på SM-bucklan är en fullständig gåta men visar samtidigt att allt inte handlar om pengar, även om det självfallet är en oerhört viktig del i det hela.
Skulle vilja påstå att det inte ens handlar om hönan eller nåt ägg.
Det handlar om att man måste ha publik för att kunna tjäna pengar och därefter köpa bättre och bättre spelare.
Du kan ha ett halvmediokert lag, men då är det upp till publiken och supportrarna att förbättra laget. Och det kan man bara göra genom att mangrant gå på matcherna så att ekonomin förbättras.
Finns inga genvägar, även om det självfallet finns andra saker att göra där föreningen själv har ansvar.

Kommentera

Sv: Nästa säsongs lag

70 Rodrigues: Intressant resonemang. Men vart ska bättringen ske?

Skall man köpa spelare med pengar som inte kommit in än eller ska man försöka lura Gävleborna på något sätt?

Först måste ju publiken komma innan man kan förstärka med stjärnor.

Skulle man "satsa" på en dyr trupp med "stjärnor" och dra över budget med ett minus som följd så skulle ju du kräva ledningens avgång ändå. För att de varit amatörmässiga.

Kommentera