Brynäs IF

713800 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1311906

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
Fler exempel

Första problemet (två på samma):
Stoppe på 23 sekunder i detta klipp, Andersén går över på Bertilssons gubbe, släpper sin framför mål
svtplay.se/v/2224872/ishockey/brynas-farjestad_5-4

Andra problemet (spelare sover)
Stoppa detta på 43 sekunder. Här har man lyckats sortera upp markeringarna någorlunda men Silfverberg somnar fullständigt på bortre
svtplay.se/v/2222504/ishockey/modo-brynas_4-3

Övriga mål är av tre kategorier som synes: Puckar som går genom målvakten, dåliga avvägningar på anfallsblå som leder till 3 mot 1 lägen, och överlastning i box play där man är för ivriga och säljer sig ute vid sargen och tappar fri gubbe på sovande sida. Ofta med avslut som sen går genom målvakten.
Så går man från att släppa in minst mål till att släppa in överlägset flest på sex månader.

Jag skulle vilja påstå att det inte är anfallsspelet som är problemet. Samt att det är allt flr enkelt att bara skylla på målvaktsspelet och längta efter Markström.

MEN. De senaste matcherna har ändå varit mycket bättre på dessa punkter än före uppehållet (målvaktsspel, BP spel, och markering i egen zon), och på rätt väg trots dessa exempel. Nu kommer man faktisk rätt i vissa byten i alla fall, och det verkar som det jobbas med detta. Jag har inte gett upp hoppet. Och målrika matcher blir det, mycket mer intressanta än tidigare år där man spelar 2-0, 0-2 eller 1-1.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
Lyck: Greiss har varit briljant i 4 matcher på raken nu. Markström hade knappast gjort det mycket bättre
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
Lyck: Det negativa i det försvar spelet tycker jag,blir som oftast att forwards blir backar framför mål ok man tränar på det men tycker det blir fel om ex.Calle hamnar där som inte ännu är så stor o stark att ta bort gubben..
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
.... och man har lyckats vinna ett antal matcher trots detta försvarsspel pga offensiven. Om det varit tidigare år, med detta försvarsspel, hade man stått på noll poäng nu. Och det gör vi inte. Som det är nu är Brynäs matcher fullständigt oförutsägbara, även från period till period, och mer intressanta än på länge.
Kommentera