Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1411040

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
Zzz: Hehe, det ligger kanske i sakens natur att det mesta blir luddigt när allt de facto handlar om just bedömningar.
Om det nu fanns nån instans eller högre makt man kunde vända sig till och där man alltid kommer fram till korrekt beslut baserat på korrekt underlag, ja då vore allt så mkt enklare...    ;-)

Så här har jag uppfattat det hela:

Tackling mot huvud o dyl ger enigt regelboken hårdare straff. Helt Ok, om alla är överens om detta och bortser från ev uppsåt eller om det handlat om en ren olyckshändelse.

Sen får nämnden titta på ev förlängning av straffet om det finns anledning att befara just ett uppsåt att ex skade med avsikt.

Får fundera lite mer på hur man isf kan förbättra saker och ting så att bedömningar och straffutmätningar blir så objektiva och korrekta som möjligt.
På rak arm kan jag iaf inte se att nuvarande regelverk har några större brister.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
Huge: Man får inte glömma ännu en parameter att ta hänsyn till. Det är inget som uräktar Bertilssons tackling men väl kan förklara den. Frustration.

Med tanke på hur Luleå genomförde matchen och hur Brynäs spelade så kan jag mycket väl tänka mig att det fanns mycket frustration som låg bakom. Sen vet vi ju inte om det fanns någon "grudge" spelarna emellan. Bertilsson kan ha fått något tjuvnyp tidigare under matchen som fick honom att hämnas.

Hur Ekholm tänkte (eller inte tänkte) kan endast han själv svara för. Jag vet inte hur förfarandet går till med avstängningar men nog kan man tycka att man borde höra med "förövaren" och i alla fall få hans version.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
Huge: "På rak arm kan jag iaf inte se att nuvarande regelverk har några större brister"

Haha ja då är vi på ruta ett. Ja eller nej. Är det rimligt att Bertilsson hade kommit undan med en 2:a om Berglund inte hade legat kvar?
Kommentera