Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1507258

Sv: A propósito de nada
Slajsarn: Idrotten är en del av samhället. Men antag att jag intar ditt perspektiv och betraktar idrotten som en fristående del av samhället, eller en isolerad del av samhället, med sina egna spelregler, värderingar och så vidare. Inte ens då är din argumentation rimlig.

Du menar att två års avstängning inte är tillräckligt eftersom Rahm är en fuskare. Du efterlyser en mer kännbar bestraffning.

Vad är egentligen en fuskare i idrottsvärlden? Är det bara en person som dopar sig?

Viktor Fasth spelade minst en säsong i för stora skydd. Klart fusk. Man skulle kunna argumentera för att det hjälpte honom mer än vad anabola steroider hade gjort. Bestraffningen uteblev helt och hållet.

Det finns spelare som gör medvetna överfall på motståndare. Ibland blir konsekvenserna allvarliga i form av allvarliga skador. Det är också ett sorts fusk och till skillnad från doping förstör "förbrytaren" någon annans kropp istället för sin egen.

Bertuzzi blev inte avstängd i två år när han gjorde en motståndare till invalid. I jämförelse med annat fusk, regelvidrigheter och så vidare ser jag inte varför två år skulle vara ett lindrigt straff för någon som dopar sig.

Två år är snarare ett mycket kännbart straff för en elitidrottsman. Karriärerna är korta och varje år är viktigt för spelaren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Nämen skål då grabbar, hoppas att ni har en skön sommar :-)
Kommentera

Sv: A propósito de nada

Peja:"Det finns spelare som gör medvetna överfall på motståndare. Ibland blir konsekvenserna allvarliga i form av allvarliga skador. Det är också ett sorts fusk och till skillnad från doping förstör "förbrytaren" någon annans kropp istället för sin egen."

Du har tydligen inte läst på om sterioders effekt på en person. Det är vanligt att dessa kombinerat med alkohol kan få väldigt förödande konsekvenser.

Många oskyldiga har blivit misshandlade och värre av dopade personer. Jag har själv haft och har människor i min omgivning som drabbats på olika sätt.

För mig får man gärna stänga av idrottare som dopat sig på livstid.

Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Bländande och framförallt sakligt argumenterat. Det måste ju finnas nån sorts rim och reson mellan graderna av doping och strafflängden, sen kan man ändå tycka att dopning generellt sett alltid är förkastligt.
Rahm har inte vunnit nåt på sin dopning vare sig det gäller titlar eller som det verkar fördelar rent fysiskt/försprångsmässigt inför en ev comeback efter avtjänat straff. Klart att 2 år känns hårt i det läget när man jämför med dina exempel. Kan iofs förklaras med att vi ser mkt allvarligare på dopning här i Sverige jämfört med många andra länder.
Kommentera