Brynäs IF

713368 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1537551

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12
Slajsarn: Det mest komiska är väl snarare att det finns personer som inte har den minsta förståelse för Lavanders tackling i det läget, utan sitter på sina höga hästar i soffan och anser att han minsann borde ha agerat lugnt och städat.
Laget har blivit utspelat, förlorat, gjort en dålig insats och är allmänt frustrerade över hela situation och man känner sig lite maktlösa.
I det läget smäller Lavander på en luling, där Fransson dessförinnan hånat motståndaren med sin överdrivna fistpump, som om man vunnit SM-guld.
Det var droppen och jag ser inget som helst märkvärdigt i reaktionen.
Spelar ingen roll om man agerat lamt tidigare i matchen och kanske borde ha smällt på tidigare.
Det hindrar väl inte att Lavanders tackling är förståelig i det läget.
Om du inte fattar att man kan fira ett mål på olika sätt och att det finns oskrivna regler spelarna emellan, då är du mer än lovligt okunnig.
Tokfirandet jämställer jag med att skjuta mot målvakten efter avblåsning, att medvetet stoppsladda för att spruta upp snö på målvakten vid en blockeringssituation osv.
Fransson erkänner dessutom själv att han var upphovet till tacklingen, det hedrar honom och lulingarna.
I många fall spelar ju motståndarna skenheliga och oskyldiga lamm i såna här lägen.
Tacklingen sänder även en liten signal till övriga spelare att man är frustrerade, som Peja säger: hade varit värre om man åkt av isen med tomma blickar och knappt reagerat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12

Huge:Hmm, att man smäller på i frustration vet jagbatt det händer och det förstår jag. att du jämför detta med vanlig "Intimidation" som att spruta snö på en målvakt förstår jag dock inte. Ett vanligt knep för att tex få en het målvakt ur balans. Det ingår i spelet. 

Att det finns oskriva regler vet jag med. Så du kan sluta underskatta min intelligens, det blir bara patetiskt och visar inget annat än att du mer är ute efter att förolämpa mig än att lägga fram argument.

Men jag undrar hur du hade reagerat om det varit tvärt om. Du hade givetvis försvarat fistpumpen.

När vi ändå är inne på ämnet "sportmanship" så ser jag allvarligare på en tackling än en fistpump. För hr många kan bli skadade av en sån? En tackling kan däremot få allvarliga följder. Speciellt i ett läge där det är lite tid kvar i en sedan länge avgjord match.

Jag vill minas att du var upprörd på Haris i Modo när han smällde upp Gunderson i planket i slutsekunden av matchen. Men det kanske är andra reglersom gäller när det är en Brynäsare som tacklas. 

Kommentera

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12
Huge: Agree!
Kommentera