Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1537639

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12

Slajsarn:"En tackling kan däremot få allvarliga följder."

Ja, lika bra vi slutar tacklas!

Tacklingar är en stor del av spelet, en härlig del av spelet, som nästan helt försvunnit. Förra säsongen stängdes ett flertal spelare av för regelrätta tacklingar som "kunde ha skadat". Spelarna som blir tacklade har inget ansvar alls, stirrar på puck och åker på en propp. Media kallar det överfall och blindside och vette fan allt. Det enda stället som är otillåtet att tackla är ryggen, med all rätt. Därför tycker jag Lavanders tackling är oerhört överdriven och uppmålad. I min värld spelar man tills domaren blåser eller matchen är slut. Jag tror inte heller Lavander åkte runt och tittade på klockan så han visste att det var exakt 6 sek kvar. Han kommer garanterat att bli avstängd för det här, och det är jävligt illa för sporten. När Brynäs mötte RBK borta för en tid sen blev Elias manglad i ryggen utan en utvisning, samtidigt som andra spelare åker ut för att dom lyfter klubban på en motståndare. DÄR finns problemet och DÄR finns bristen på respekt och usla domare!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF den 24/11-12

sylf:Klart att man ska tacklas. Men i det läget som Lavander tacklar så känns det mer som nån slags hämndaktion än en tackling som befogas av spelet.

Det var dit jag ville komma.

När man sedan kikar på HL's matchrapport så ser man en fet nolla i HITS kategorin. VART i helvete är alla andra tacklingar från Lavander. "Påhoppet" rubriceras ju inte ens som tackling. Men han har haft en hel match på sig att tackla, men icke. Men när det återstår det 6 sekunder med 1-8 i arslet. Då ska det minsann tacklas...

Kommentera