Brynäs IF

716821 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1651625

Sv: Två nya skador,Boork sparka nån jävel,Thures?
Auchinleck: Problemet i Brynäs fall är att Tommy inte har satt ett grundspel. Det finns inte tillräckliga grunder som spelet vilar på.
Försvarsspelet; Tommy säger att spelarna ska spela aggressivt ibland och mer passiva ibland. Beroende på situation. Ofta gör Brynässpelarna helt olika bedömningar. Det är inte synkat.
Anfallsspelet; Mycket 'kreativitet', lite linjer. Blir uppenbara problem när det inte längre finns extremt skickliga individuella spelare som Silfverberg, Larsson etc. En spelare som Rödin får ut mycket, medan andra som skulle behöva mer struktur får ut väldigt lite.
Forecheckingen; Ser ofta helt osynkat ut, vilket gör att motståndarna kan spela sig förbi forecheckingen ganska enkelt och komma i fart genom mittzon.
Arbetsmoralen; Hur kan forwards som backcheckar hårt i 1/4 matcher spela varje match?

Osv...

Frölunda, Färjestad, Skellefteå etc spelar på olika sätt, men de står för en konsekvent hockey. De har en spelidé som de följer konsekvent. Vilken hockey står dagens Brynäs för?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Två nya skador,Boork sparka nån jävel,Thures?

Peja: Det var väl Wikegård eller Garpenlöv som sa att Brynäs saknar ett stabilt grundspel?

Brynäs släpper in näst mest mål, släpper näst mest skott PÅ mål och blockerar flest skott. Och så här har det sett ut i flera år. Det kan väl inte vara en medveten taktik att låta motståndarna skjuta så mycket som möjligt? Om det har med grundspelet att göra har jag inte en aning om men nog skulle det kännas tryggare om men försökte hindra motståndarna från att komma till skott i stället.

Kommentera

Sv: Två nya skador,Boork sparka nån jävel,Thures?
Peja: Man behöver bara läsa Pejas inlägg:)

Klockrent! !

Frågan om Brynäs grundspel kommer inte få så många svar. Inga riktiga iaf.

Eller svaret har redan kommit. Lauritzen nämnde det i intervjun tidigare i höstas. Brynäs har inget fast grundspel. Mycket "går det så går det" tyvärr.
Kommentera