Brynäs IF

713862 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1679067

Sv: Värvningar inför 15/16
Brynäslegenden: Jag tycker Pejas svar var snömos. I Aftonbladets "utredning" över klubbarnas bidrag framkom nada utom en jävligt konstig slutsats. De Facto är Skellefteå Kraft ett konkurrensutsatt energibolag med vinstintresse och som funnit ut att det lönar sig att sponsra Skellefteå AIK. Om nu du och Pejas har några siffror att komma med angående kommunala bidrag  till respektive SHL- lag så gör då det i stället för att sprida lögner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Värvningar inför 15/16

Kurtan:

Det beror ju på vad man vill dra gränsen. Jag håller med om att detta inte är lätt, men att man är konkurrensutsatt är bara en aspekt. Vem äger bolaget? Vilka som sitter i styrelsen? Vad gör man med vinsten?

När kommuner startar egna aktiebolag hamnar man alltid i gråzon. I grund och botten vill ju vanligen politiker leka företagsledare samt undvika offenttlighetsprincipen.

I Skellefteå Krafts fall är det kommunen som äger aktiekapitalet och de som sitter i styrelsen beslutar därmed i förlängningen om vinstdelning och hur det kapitalet ska användas. Principiellt skulle de som många kommuner gjorde kunna sälja sitt aktier i energibolaget och låta pengarna gå tillbaka till övrig kommunal verksamhet, eller till SAIK.

Bara för att det finns konkurrenter på energimarknaden gör inte att detta att bolag är frikopplat från inflytande från kommunens politiker och tjänstemän eller att det inte har någon relation till den skatt kommuninvånarna betalar. 

Kommentera

Sv: Värvningar inför 15/16
Kurtan: Så när Percy Nilsson sponsade Malmö via sina bolag (som också hade vinstintresse), så var det inte Percy personligen som stod för sponsringen, utan bolaget som kom fram till att det var lönsamt osv? 
Kommentera