Brynäs IF

713679 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1733075

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Enaranger: Jag tror du och många andra stirrar sig blinda på den faktiska produktionen hos spelare och drar en direkt koppling till deras lön utefter den.

T.ex. har Skellefteå jättemånga duktiga spelare, men det betyder inte per automatik att alla dom tjänar speciellt bra. Spelare som Norman och Heed är toppspelare i ligan, men dom tjänar helt klart mindre än vad typ Ollas och Enterfeldt gör. Där har du skillnaden: vissa lag lyckas värva billiga spelare som man sedan utvecklar till toppspelare.

Sedan har givevis SAIK många dyrare spelare också. T.ex. Pesonen, Zackrisson och Ritola. Men sådana spelare har man råd med, trots ett budget på 42 miljoner, pga att alla spelare i deras bottenkedjor tjänar en spottstyvel i jämförelse.

Brynäs har också motsvarande högavlönade spelare som, Rödin, Scott, Salmela, Bertilsson och Starkbaum. Problemet i Brynäs fall är att man inte har lika lågavlönade spelare i bottenkedjorna som typ har. Blomqvist tjänar nog väldigt högt, likaså Sundqvist. Sådana utgifter slipper SAIK betala, och kan lägga dom pengarna på spelare som typ Zackrisson eller Pesonen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Skrubben: Visst har Skellefteå gjort en del bra värvningar, typ Norman som säkerligen är underbetald tills han skriver på nytt kontrakt, men de har ju fler meriterade spetsspelare än vad Brynäs har. Och med tanke på att de får ca 20 miljoner om året av kommunen låter det som en omöjlighet att de skulle ha en liknande spelarbudget som Brynäs. Utöver spelarbudgeten har Skellefteå säkert även mindre utgifter än Brynäs, de har ju t.ex inget damlag som kostar pengar. (Nej, jag tycker inte att Brynäs ska lägga ner damlaget)
Kommentera