Inlägg #1736972

Sv: -----Brynäs J20 och J18-----
Peja: Det var ju nån gång där i februari tror jag som Starkbaum hamnade i kylväskan, anledningen var inte att Felix var bättre. Jag kan tänka mig att Starkbaum tyckte och Bulan blev "osams" för Starkbaum ÄR än så länge klasser bättre än Felix.

Brynäs har haft en tung säsong. Man var det 16.e laget som kvalificerade sig för åttondelsfinal där man fick möta ligatvåan Djurgården - ett i sammanhanget stjärnspäckat lag som var storfavoriter till att vinna.

Match #1 spelades i Gavlerinken inför 439 personer - den högsta publiksiffran hittills i J20-slutspelet. Det blev en benhård drabbning som Djurgården kunde vinna med 3-1 efter att ha gjort sista i tom kasse.

Match #2 spelades igårkväll. Den tog Brynäs hem med 4-2 efter att ha gjort sista målet i tom kasse.

Match #3 spelades tidigare idag. Djurgården var något bättre i första perioden och hade en 1-0-ledning efter 20 spelade. Andra perioden slutade 0-0 trots stor Brynäsdominans i spelet, där borde Brynäs definitivt ha gjort mål, men man kom inte närmare än ett ribbskott av Victor Söderström. I tredje fortsatte Brynäs vara det bättre laget i spel 5mot5, men drygt 7 minuter in i perioden kvitterade Djurgården in 2-0. Några minuter efter 2-1-målet reducerade Brynäs till 2-1 efter ett snyggt skott av Abbe Broberg, men närmare än så kom inte Brynäs. Det var en oerhört jämn match där Djurgården hade lite flyt och flera "stora" domslut gick mot Brynäs, samtidigt som man saknade lite spets framåt (Elefalk var tyvärr skadad, han hade kunna gjort skillnad idag).

Även om säsongen har varit minst sagt medioker överlag och spelarmaterialet inte varit ett smörgåsbord av supertalanger avslutar laget trots allt snyggt genom att gå en stenhård matchserie mot ett bra Djurgården. Bäcklin förtjänar credit för den fina laginsatsen, likaså spelarna.