Brynäs IF

713977 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1763696


Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Har inte orkat läsa hela artikeln men samtidigt är det väl bara kolla på Ovechkin som ett tydligt exempel på att bra +/- är något viktigt.
Capitals har trots allt missat fullständigt i SC senaste åren och det året de tar upp (-35) 2013/2014 så missar t.om Capitals slutspelet.
Spelar ju ingen roll hur mycket mål Ovechkin gör då flertalet av dom garanterat kommit i PP. Kollar du övriga topplag den säsongen (Rangers, Kings, Chicago) och tittar deras ledande spelare. Nästan samtliga har + i +/-.
Du kan inte ha en spelare som gör 51 mål men samtidigt går -35.. Finns inga möjligheter. Bevisar bara att hans kedja inte fungerat defensivt överhuvudtaget.

För mig är +/- klart viktigare än Poängliga. En poängliga visar ju i stort sett enbart dina ledande spelare som trots allt ska göra poäng. Men hellre att spelet stämmer och att kedjorna fungerar än poängliga osv osv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Man kan läsa det som man vill.
Ovie hade -35 förra året. Inte imponerande.
Det blir mer imponerande när han glr 51 framåt.
+/- avläses bara i 5 mot 5?

Då kan man tänka på att Niklas Lidström hade ca +42 i snitt på sina 20 år i NHL.
Så vad tycker man?
Är det viktigt eller inte?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Jag tycker att det är väl tidigt att börja kolla på stats. Vi har bara mött ETT lag än så länge så man kan ju lugnt säga att Frölundas matchning av laget och deras taktiska upplägg påverkar våra siffror. Jag vill nog vänta tills vi spelat fem sex matcher innan jag drar några slutsatser av vad statsen säger.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Jag tror nog inte att det finns någon statistik som kan får det till att vår förstakedja lyckats speciellt de trvå första matcherna.
Kommentera