Brynäs IF

713068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1806202

Sv: Brynäs-Frölunda 2 mars
Huge: Jag baserar mina argument på vad 99% av hockeyvärlden gör. De utser en etta och ger honom förtroende. Det har alltid varit synen att målvakter höjer sig av förtroende och kontinutet. Så vad är det som är så konstigt med att jag tycker att man ska satsa på EN målvakt under slutspelet? Jag väntar fortfarande på dina bevis...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Frölunda 2 mars
Powerfade: Kontinuitet kan ju också vara att inte ändra upplägget alltför mkt, för att ge målvakterna trygghet och arbetsro.
Sen vet jag inte vilka belägg du har för att 99% av hockeylagen alltid väljer en uttalad etta i slutspelen.
Låst ämne

Sv: Brynäs-Frölunda 2 mars
Powerfade: Det är ganska vanligt att det är så att man i slutspel kör en målis men det beror ju oftast på att man har en tydlig nr 1. I Brynäs fall så har man 2 målvakter som har sina +och minus med en tydlig fördel i stabilitet för Rautio. Det är dock inte stabilitet på en hyfsad nivå som vinner SM Guld... När Brynäs vann SM guld senast så var inte Svedberg tydlig 1:a utan växte in i det under slutspelet. Vem vet vad som händer i detta slutspel? Jag tror att man kommer att tendera att ge Rautio större förtroende men ge Felix chansen att visa att han kan växa i ett slutspel. Det gillar jag eftersom jag vill att vi tar ett SM Guld till!
Låst ämne

Sv: Brynäs-Frölunda 2 mars
Powerfade: Jag är helt på det klara att Bulan/Sjödda kommer lira EN målvakt i slutspelet och att detta blir Rautio.
Klart som fan att man måste lira med en målvakt i slutspelet som är het. Om däremot Rautio börjar stå och sedan gör Felix på raken två supermatcher så ser jag inte varför man skulle byta.
Men att byta som i seriespelet kommer man inte göra - OCH det ska man heller inte göra.
Däremot är det inte alla lag som gör så. Oavsett om man tittar på NHL eller SHL.
Låst ämne

Sv: Brynäs-Frölunda 2 mars
Powerfade: 99% vad får du allt ifrån?? Det är ju ganska vanligt att flera målvakter delar på sysslan.
Låst ämne