Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1831526

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Nu när laget är spikat vore intressant att se hur ni tror att spelarna kommer leverera kommande säsong. Här är min lista:

40+ poäng, Juuso Ikonen - Jag tror att han blir vår poängkung kommande säsong, framför allt eftersom jag förmodar att han kommer styra vårt första PP. Han var en av våra bästa forwards i slutspelet, och har fortfarande potential att bli mycket bättre (bara född 95).

35+ poäng, Linus Ölund - Om det är någon som kommer kunna explodera på samma sätt som Oskar Lindblom gjorde förra säsongen så är det denna kille. Gjorde en enorm resa efter jul och växte in i SHL-kostymen mer och mer under säsongen. Var tidvis vår bästa spelare under slutspelet.

30+ poäng, Kevin Clark - Tror på en dipp produktionsmässigt jämfört med ifjol. Hittade en enorm kemi med sina kedjekamrater och fick en del "gratispoäng" tack vare det. Däremot finns det en enorm uppsida i hans produktion i PP. Bara 9 poäng i PP förra säsongen!

30+ poäng, Jesper Jensen - Samma resonemang som med Clark. Ska han nå 40+ poäng nästa säsong krävs det att produktionen går upp i PP. Tveksamt om hans kedja i 5v5 blir lika dominant som förra säsongen.

30+ poäng, Aaron Palushaj - Jag tror på denna kille. Producerat bättre i KHL än vad många andra SHL-importer gjort som sedan dominerat i Sverige. Bz har haft koll på honom under flera år, så jag litar på att han är välscoutad. Det är dock alltid en osäkerhet med att plocka in killar som aldrig lirat i Sverige. Därför känns 30+ poäng som ett rimligt minimum till att börja med.

Där har ni mina topp 5. Övriga spelare i topp 10 rankar jag följande:
6. Ryan Gunderson
7. Daniel Paille
8. Henrik Larsson
9. Jacob Blomqvist
10. Jesper Boqvist

Gunderson kommer höja sin poängproduktion något jämfört med ifjol. Han var trögstartad då han var ovan med spelet i SHL efter sina år i KHL. Nu kommer han vara redo från start att leverera från blålinjen. Henrik Larsson kommer styra andra PP:et och kommer göra en skaplig poängskörd där. Blomqvist har enligt mig inte fått den roll i laget han förtjänar. Han spelade i en fjärdekedja hela säsongen, extremt lite istid i PP, och ändå 20 poäng. Jämför det med Granis som hade bättre spelare runt sig och betydligt mer istid i PP. Han gjorde 17 poäng. Sätt Blomman i en tredjekedja med t.ex. Loui och Boqvist så kommer han överraska många rent produktionsmässigt.

Bubblare är Loui och Boqvist som känns mycket svårbedömda kommande säsong. Loui har producerat i tyska ligan men är ett totalt oprövat kort på en högre nivå. Boqvist gör sin första riktiga SHL-säsong och förväntningarna bör därmed inte vara jättehöga på honom. Ses dock som en stor talang och förväntas gå i andrarundan i draften.

Vad säger ni?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Skrubben: Bra skriven analys. Jag gillar när man gör listor där man även motiverar varför man tror si eller så.
Angående poängproduktion så blir det ju, precis som du är inne på, avgörande om man får delta i pp eller ej. Helst pp1 om man ska få riktigt bra produktion. Konkurrensen om att få vara med i pp är ganska hård och oviss men Clark och Jensen lär ju ingå i pp1. Förmodligen även Ikonen. Jag hoppas på Boqvist i pp2 men det är långt ifrån givet.
Kanske så här givet att man spelar med 1 back:
PP1; Ikonen, Jensen, Clark, Palushaj, Gunderson
PP2; Boqvist, Öhlund, Paille , Caporusso, Larsson

Varianter på detta är att använda Granström/Liljevall för tyngd, att switcha Paille och Palushaj, spela med två backar (och t ex testa Adam Boqvist). Blomman kan alltid vara med men är så lojal att man troligen spelar dyrare spelare istället.

Jag tror sammanfattningsvis att du får fel gällande Clark och Jensen. Jag tror att båda dessa snarare hamnar runt 40 p. Min känsla är också att Paille kommer högre upp än i din ranking.
Boqvist har kapacitet att göra runt 30 p (snittade 0,39 p denna säsong) men jag håller med om att han är en riktig joker precis som Loui.
Kommentera

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Skrubben: Ska bli spännande att se vad Paille kan prestera. Till skillnad från många andra fanns det högst legitima skäl till att han hade en formsvacka/dålig period förra säsongen. I början och slutet var han mycket målfarlig. Utan "svackan" hade han Kinna vunnit skytteligan.
Kommentera