Brynäs IF

713248 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1902516

Sv: Brynäs damlag
Petrov: Goodwill blir man inte fet av.
Inga direkt prestige värvningar till herrlaget som dock tappade Palushaj till en konkurrent.
Har Brynäs resurser till denna satsning på damlaget samtidigt som herrlaget gör bra resultat och klubben gör plusresultat ser jag inga problem med satsningen på damlaget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs damlag
Läste precis en(av många) artiklar där Luleå hyllas till himmelriket för deras satsning på dagverksamheten. Helt ärligt nu, jag hade förstått, och helt ställt mig i hyllningskåren, om det hade vart så att Luleå bestämde sig för att ”okej, nu ska vi lägga 30/40% av vår verksamhetsbudget på damverksamheten”. Alltså i en situation där man bestämmer sig för att ta de smällar som uppkommer(mindre pengar till herrverksamheten) för att på ett seriöst sätt utveckla damhockeyn. MEN, Luleås hela damsatsningen görs helt utan att någon annan del av verksamheten påverkas, då det är en extern sponsor( Minecraft) som pumpar in pengar. HUR kan Luleå få så mycket beröm för detta? Är det någon som ska ha beröm så är det den extrema sponsorn som ger verksamheten stora möjligheter att utvecklas, i en situation där damhockeyn utvecklas på ett fantastiskt sätt. Det Luleå har gjort är att ta emot pengarna å investera dem, och visst ska man ha beröm för det. Men den svåra delen är finansieringen och där har man inte gjort någonting.
Kommentera

Sv: Brynäs damlag
Makita: Jag tar väldigt gärna ett guld på damsidan och tror absolut att goda resultat på damsidan även stärker herrlaget.
Kanske framförallt när det ska värvas spelare. På motsvarande vis så tror jag att strulet på damsidan senaste två åren varit till skada för klubben. Bra att man tar tag i problemet och satsar på att vara ett topplag.
Jag kommer att följa damlaget med mycket större intresse detta år.
Kommentera

Sv: Brynäs damlag
Makita: Brynäs betalar väl inte lön till damlagets spelare på samma sätt. Damspelarna får väl anställning via Clockwork och ett jobb på sidan om jag förstår det rätt. Så jag tror inte Brynäs ekonomi påverkas något väsentligt av en damsatsning utan snarare kan vara positivt då det kan locka fler människor till ishallen genom just goodwill.
Kommentera