Brynäs IF

713123 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1909526

Sv: A propósito de nada
dAVydov: Förmodligen är det så.

Läser på twitter och Facebook hur folk tycker Bengtzen är dum i huvudet för att han säger att Brynäs i dagsläget inte har de finansiella resurserna för en spelare i den prisklassen. Många verkar skrika efter att ”sparka kristo” och ”sparka Larsson” ”så att vi får pengar över till Rödin.” Problemet är ju, såklart, att en spelare man entledigar har rätt till varenda krona från avtalet, om det nu har skrivits på ett vanligt sätt.

Att man reagerar med känslor och smäller ut sig grejer som är totalt falska i såna här situationer gör mig ofta mycket fundersam och arg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bif1912:
"Läser på twitter och Facebook hur folk tycker Bengtzen är dum i huvudet för att han säger att Brynäs i dagsläget inte har de finansiella resurserna för en spelare i den prisklassen. Många verkar skrika efter att ”sparka kristo” och ”sparka Larsson” ”så att vi får pengar över till Rödin.” Problemet är ju, såklart, att en spelare man entledigar har rätt till varenda krona från avtalet, om det nu har skrivits på ett vanligt sätt. "

Du har helt rätt.
Kan vara att man som jag är kritisk till kompetensen hos bengtzen men dum i huvudet äran inte. Och ang. lön. Så länge som de står på lönelistan så spelar det ingen ekonomisk roll huruvida de spelar eller inte.
Men om de är mitt i sin karriär och inte får speltid är det ju inte fortsatt bra för deras karriär. Utesluts de från träningarna är det ju ännu värre för dessa personer, men där kommer andra lagar in skulle jag gissa..
Men detta är påtryckning som försegår bland klubbarna idag, för att spelaren själv skall hitta en ny lösning och välja att "enas om att bryta kontrakten".
Caporusso var fan inte så dålig att han var den som skulle sitta på läktaren..
Zaborsky var ju enligt honom själv tillgånglig för spel i veckor men fick inte chansen förrän i sista minuten. Detta KAN vara 2 sådana exempel.
Tror det skulle funka på Larsson och kristo också om man önskade.

Men tittar man på den personliga poängligan så finns spelare i topp där, när lagen ligger i topp i serien.
Undantag finns såklart.
Och samma personer tenderar göra poäng i andra lag också.
Detta ÄR INTE tillfälligheter.
Att ha en filosofi att "bara göra ett mål mer än andra laget" är i praktiken långsökt - även om argumentet är sant.
Så jag tror, utan att veta, att det är detta som är poängen i det du läser.

Vi måste gå till slutspel för att göra vinst, att då spara sig ur en säsong (eller flera) är att sakta förblöda ekonomiskt. Det var en puck Stark fick på sitt skrivbord.
Därför behöver vi nu mer spets som kan producera.
Så vi bl.a. inte riskerar hamna 11-12 vilket är det värsta som kan hända ekonomiskt.
Ju högre upp i serien, ju mer hemma matcher och ju mer klirr.
Finns inga garantier för nått, men 1-2 rödins behövs i detta lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bif1912: Bif är väl det enda laget i Shl som skulle säga nej till en spelare av Rödins kaliber om denne skulle återvända. Att inte ha tillräckligt i kassakistan för detta är skandal. Grattis Växjö
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mardrömmen vore att han dyker upp i Växjö eller Örebro så småningom... Och att senare under säsongen när skadorna som vanligt börjar komma så är marknaden död. Vi vet dock inte än om han är öppen för spel i SHL. Känner dock bara att TV-pengarna ökades rejält inför denna säsong och vi får dessutom NHL-pengar för spelarförsäljningar så det borde vara lösbart. Borde ju öka publikintäkter och chansen att gå långt i vår dessutom. Samt intresset från sponsorer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bif1912: Ja, det är pinsamt att läsa. Det känns som att halva internet bara letar anledningar att bli förbannade och kasta skit. Oavsett hur ologisk kritiken än är.
Kommentera