Brynäs IF

714986 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1936631

Sv: A propósito de nada
mattiask: Slutsats: om du inte vet att motståndaren ser dig, avstå från att tackla. (Låter enkelt i en kontaktsport som hockey. Särskilt i en situation som i går när pucken och Westerholm söker sig mot Brynäs mål.) Om syftet med sporten är att minimera huvudskador måste man förbjuda tacklingar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: Nja. Visst är det skillnad på många tacklingar i många fall men sen måste man ju ta in hur tacklingen träffar, kraften, tyngden och farten i själva tacklingen.
Just Andersén har ju ändå relativt låg fart när han utdelar smällen. Men det tar ju inte bort det faktum att han kommer från blindside.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: Både Lindström och Kousal försöker samtidigt nå pucken med sina resp klubbor. Kousal åker sen mer eller mindre in i en stillastående Lindström, som dessutom har bröstet vänt rakt mot Kousal. I sista stund försöker Kousal resa upp överkroppen samtidigt som Lindström i en förmodad skyddsreflex/ett försök att stoppa Kousal, sätter upp armarna varpå Kousals huvud olyckligt träffar både Lindströms övre bröst och (som det ser ut) del av axelkåpan.
Mer en olyckshändelse och förstår inte hur du kan jämställa ovanstående med gårdagens incident.
Kommentera