Brynäs IF

714839 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1952086

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Det är ju grymt att Brynäs har en plan. Nu snart en 3-årig sådan. Har det saknats plan innan undrar man ju då?

Brynäs problem verkar ju vara själva genomförandet och uppföljningen av dom mål/planer/visioner man har haft tidigare. Ett ständigt mantra har ju varit att man ska "leda svensk hockeys utveckling". Ett bra mål, absolut - men hur har det/ska det genomföras?

Att anställa BZ och Melin eller för den delen Sjödda, är det att ligga i framkant och leda utvecklingen. Är det fräscha rekryteringar som ligger i framkant för att man ska nå sina målsättningar? Min läktarcoachkänsla säger mig att dom personerna kanske inte har den förmågan. Skulle jag säga något om dessa herrar så är det väl snarare att dom är väldigt old school (för att använda ett snällt ord, passé kanske passar bättre).

Så kedjan mål, utförande, resultat är ju väldigt svag. Det som skett är ju massvis med brutna kontrakt i förväg, dvs resultatet har inte matchat målet. Men är någon egentligen förvånad att dessa herrar inte skulle leva upp till detta mål? Iaf inte jag.

Min hobbyanalys säger att Brynäs förmåga att kunna verkställa sina planer har varit direkt svag. Så frågan är om Brynäs som förening verkligen kan och har förmågan att spänna sin båge så högt som "att leda svensk hockeys utveckling". Kanske man skulle vara mer ödmjuk i sin plan och lägga sig på en nivå som är mer realistisk. Då man verkar sakna verktyg och kunskap för att ro den målsättningen i land.

Nu kommer alltså en ny 3-årsplan. Det första vi hör kring den är att "man ska spela en offensiv anfallsinriktad hockey. Det är alltså målet. Och den som ska nå det nålet är alltså Sundkvist. Med årets säsong snart i backspegeln, är han rätt man att nå den målsättningen?

Ska Brynäs gå bom återigen? Mycket tyder på det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Man kan jämföra Brynäs med IFK Göteborg.
Bägge har varit i toppen. Bägge har irrat bort sig med dåliga organisationer.
Kolla på AIKi fotboll, samma sak där.
AIK tog sats med nytänk.
Men det tar tid!!
Jag är helt säker på att 3-årsplanen inte kommer att bära frukt förräns om 3år.
Nästa två år kommer att vara inkörningsår.

Så för guds skull tro inte att det blir bra nästa år!!

Detta kommer att ta tid.

Samma som med ett förtroende.
Det tar tid att bygga upp. Två minuter att rasera.
Kommentera