Brynäs IF

714703 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1952093

Sv: A propósito de nada
mk: Det var en långsiktig plan som gjorde att Brynäs kunde peaka med ett SM-guld 2012. Därefter fick man erfara hur svårt det är att stanna på toppen, i synnerhet med tanke på att SHL är en utvecklingsliga till NHL.

Senaste silvret var däremot inte frukten av en långsiktig satsning. Det var frukten av ett kortsiktigt tänk med lagbygget och en riktigt bra tränare. Det var bra gjort av BZ men det fanns ingen långsiktighet där. Bulan var ingen tränare som vi kunde ha kvar långsiktigt heller, förmodligen mestadels pga hans sociala band uppe i Luleå/Piteå. Det var alltid uppenbart att han skulle vända hem inom en ganska snar framtid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror det är enormt mycket mer tur inblandat än vad någon skulle erkänna. Att Bengtzén var kortsiktig är ju rätt lätt att säga med facit i hand och i med detta fuskbygge till lag han fått ihop. Är inte det enklare svaret dock att han hade rätt mycket tur att han lyckades få ihop ett så bra lag 16/17?

Jag menar, Vegas vann nästan Stanley Cup med ett lag som dom inte ens själva trodde skulle komma någonvart. Idén var inte på något sätt att vinna nu, utan att bygga för framtiden. Och då har alla andra lag haft flera år på sig att drafta, trejda och signa spelare utifrån sina idéer om hur man bygger ett vinnande lag. Det borde inte vara möjligt, och det här är NHL. Det får ju en att ifrågasätta om många ledare egentligen vet hur man vinner, eller om dom oftare än vi tror bara har mycket tur. Samma med Bengtzén, han lyckades nästan vinna SM-guld samtidigt byggde han detta lag, får ju en att ifrågasätta det hela.

Tror det oftare än man tror handlar om en perfect storm snarare än något väldigt analyserat och uttänkt helt enkelt. Är givetvis inte så med alla, bara oftare än man tror.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Hoppas att de andra lagen har sämre treårsplaner än Brynäs nudå för annars är ju vitsen borta.
Har vi till att börja med en tränare som är topp i ligan de tre kommande åren tro?....Kommer den nye sportchefen att gilla valet av tränare?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Stark kukade ju till det ordentligt genom att budgetera för två huvudpartners a 4 miljoner som inte kom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kilström borta resten av säsongen :(
Kommentera