Brynäs IF

705120 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1980765

Sv: A propósito de nada
Peja: Forslund har sina fördelar, men tekniken och spelsinnet är begränsat.

Herregud du dissar Emil och höjer Z! Emil gjorde sin debut säsong i SHL förra säsongen med allt vad det innebär av att lära sig tempo mm. Hans teknik var inte på något sätt sämre än de flesta andra i laget. I vinter när han kliver in med mer erfarenhet och bättre tro på sig själv, så kommer du nog få se en snäpp vassare Emil.

Samtidigt har du slagit fast att Zetterberg är en fullfjädrad sniper redan i SHL, och ska spela i första femman!? Vad har han visat i SHL som får dig att tycka det? Mig veterligen så har han aldrig spelat i SHL. Lite tidigt att fastslå det tycker jag. Det är väll mer än önskan från dig och flera av oss att han ska visa de egenskaperna i SHL också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Wesley: Z är en utpräglad sniper sett till spelartypen. Hans skott håller hög SHL-klass, det tycker jag att man kan fastslå innan han har spelat en match i ligan. Det är resten som är ett problem. Han är väldigt begränsad i övriga delar av spelet. Vi har inte haft en så utpräglad sniper på många år, en spelare som Pavel Brendl var ju en fantastisk skytt, men han hade ett betydligt bredare register än Z. Därav ser jag inte Brendl som en lika utpräglad sniper, om du förstår vad jag menar.

Coachen måste ge Z en roll där man maximerar hans skott. Då kan han göra succé. Vara viktig. Göra mål. Bygga självförtroende. Han är en väldigt nischad spelare, en rollspelare.

Förra säsongen spelade Brynäs lågt försvarsspel och satsade på spelvändningar. Man hade litet puckinnehav. Tror det passade såna som Forslund och Mannberg väldigt bra, de kan främst hota när de har stora isytor att operera på. Ytorna kommer bli mindre om Brynäs lyckas hålla i pucken mer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Någon som vet om matchen sänds någonstans?
Kommentera