Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1990786

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag hoppas du har rätt... Men med den förklaringen kan jag ta upp FBK som exempel. Redan i omgång 3 vinner de mot oss på grund av grundtrygghet i försvarsspelet. Vi är puckförande, de försvarar sig men gör det så pass bra att vi inte kommer åt dem. Redan i omgång 3... Alla lag verkar inte behöva startsträcka för grundspelet. Jag tycker oxå det är en av hörnstenarna man sätter först och som man gnuggar på försäsongen och i träningsmatcher. Jag tycker det skall sitta till 90 % lagom till säsongsstart. Brynäs är inte där...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: Är verkligen FBKs spel just nu värt att ta upp som något att sträva efter? Kanske löste det hyfsat stabilt senast i Gävle även om Brynäs var bättre på det mesta utom effektiviteten. Har inte sett alla deras matcher men tittar jag på de tillgängliga siffrorna är de inte särskilt högt upp/imponerande i något.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: ha i åtanke att FBK spelar samma spelsystem i ca 3 år nu. Stommen i FBK har grunderna i ryggmärgen och kan lära de nya rakt av.
Brynäs spelade dump & chase förra året och nu har man bytt spelsystem till ett mer spelförande spel. Därför kommer det ta längre tid innan det sitter till 100% för oss. För alla i laget måste lära sig ett nytt system, nya och stommespelare!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Att FBK redan nu verkar ha en större grundtrygghet i sitt spel är jag inte direkt förvånad över. Dels så har dom väl alltid känts grundtrygga i sitt spel överlag, oavsett tidpunkt på säsongen. Lite av ett gnetlag mao, som alltid är svåra att rå på när dom fått en ledning.
Sen är nog den stora skillnaden den att vi just är inne i en process där vi försöker sätta ett nytt spelsätt, tror inte att FBK har det bekymret att tampas med just nu.
Att den där gruntryggheten borde sitta lagom till säsongsstart vore förstås önskvärt men tror inte det är riktigt realistiskt, hur mkt man än tränat på det under träningsmatcherna på försäsongen. Träningsspel är en sak, allvar och spel om poäng i serien nåt helt annat.
Vi kan iaf vara överens om att Brynäs ännu inte är där, men jag är iaf inte så orolig över att det inte kommer att funka så småningom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Ganska intressant att jag just läste exakt denna diskussion fast på ett DIF-forum :) Jag tror många lag upplever samma problem så här i början på säsongen. Det går väldigt mycket upp och ner för de flesta.

Det gäller att jobba på och hoppas man når dit snabbare än konkurrenterna. Tycker bara från LIF- till DIF-matchen var ett ordentligt fall framåt i detta avseende.
Kommentera