Brynäs IF

710625 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2000366

Sv: A propósito de nada
bradberry: Hej igen Bradberry och forumet.
Eftersom jag tillhör den hjälpsamma (och ödmjuka…) sorten av människa ska jag nu helt gratis presentera en lösning för Sundquist på två stora problem som Brynäs har. Lösningen kommer att i huvudsak handla om två spelare som fått kritik och inte riktigt nått upp till rätt nivå. Dessa spelare är Descheneau som jag kallar ”D” för enkelhetens skull och Zetterberg som jag av samma skäl kallar ”Z”. Hela analysen/förslaget bygger på att D inom kort kommer tillbaka till ordinarie lag vilket är långt ifrån säkert.
Som ni säkert noterat så har D överlägset sämst +/- i laget (-11) vilket är i det närmaste omöjligt att ordna med tanke på att han spelar med Rödin och Scott som ju ligger runt nollan. Min analys av det och D:s oförmåga att prestera är att han inte riktigt klarar de längre byten som Rödin & Scott (låt oss kalla dem R&S) är inne på. Han blir av den orsaken ofta kvar på isen när R&S åker för att byta och orkar inte med försvaret. Detta leder också till att han inte riktigt kan hålla kyla, precision och intensitet som är han signum.
Vad gäller Z så får han helt enkelt för få chanser att använda sitt bästa vapen, skottet. Detta eftersom han helt enkelt får för få lägen.
Så här kommer min lösning:
Korta ner förstafemmans byten. På så vis kommer D att bli en bättre spelare tror jag då han kan spela med högre intensitet. Spela istället 1:a femman igen direkt efter 2:a men med Z istället för D. Detta kan man göra exempelvis varannan rotation och vid avgörande lägen. På så vis kommer vi att få ut mer av både Z och D och förmodligen skapa väldigt långa anfall i motståndarnas zon. Metoden skulle också fungera med en sådan som Forslund istället för D.

Voila!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Z finns det inga ursäkter för längre. Sina chanser ser man till att ta själv. Han fungerar inte för SHL. Åtminstone inte för Brynäs.
Kommentera