Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2020294

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Men Sundqvist ger intrycket av att vara en svag ledare. Han ger ett nervöst intryck... Han ska inte stå och hylla laget i förlust efter förlust. Bättre att åtminstone verka ge sken av att han sitter på en lösning...

Till att böja med landar vi tillbaka i Dackells beslut att kontraktera honom. ”Lätt att säga med facit i hand” kan nån uttrycka men faktum är ju att detta har varit en gåta för kanske 90% av alla känslomässigt engagerade i klubben sedan dag 1. Hur i helvete tänkte Dackell? I nästa segment blir det ju naturligt att också ifrågasätta hans kompetens och om den är tillräcklig för uppgiften. Lägg till långtidskontraktet på Alcén och Västeråsrekryteringarna (ej Ersson/Ingman) och oron förstärks... Jag fullkomligt avskyr att kritisera en ikon, en underbart snäll människa och en fin förebild för ungdomar och andra inom sporten men det börjar tyvärr bli uppenbart att han inte varit mogen uppgiften.

Då vandrar vi vidare och måste ställa nästa fråga i kedjan.... Är Campese rätt man? Intrycket var att han till varje pris ville ha Dackell på posten som GM och att han närmast tjatat in honom där. Att han sedan i höstas flytt offentligheten (ett område där han tidigare varit ett föredöme) samt verkar bundit Sundlöv att till varje pris behålla tränarkonstellationen i ett försök ett förhindra ett förlöjligande av sin egen ambitiöst sjösatta 3-års- och 10-årsplan riskerar ju dränka A-lagets kortsiktiga resultat... En prestigefråga som just nu har en prognos som talar för att risken att ställas mot ett ambitiöst Timrå eller aggressivt Modo i ett SHL- kval framåt vårkanten ter sig mer och mer, inte bara realistisk, utan även trolig...

Brynäs är nu i ett läge där man bör anordna ett bokbål där man bränner alla långsiktiga planer.... Eller...åtmistone arkiverar dem i nån mapp långt bort i trädet på hårddisken.... Här och nu gäller KORTSIKTIG PLAN. Hur överlever vi denna säsong? Sen när och om man lyckats med detta kan man återgå till den långsiktiga planen. Dock först efter noggrann utvärdering, analys och självrannsakning samt med en öppenhet för att revidera den satta långtidsplanen...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: Väl sammanfattat och analyserat - instämmer helt och fullt. Det som är frapperande är hur snabbt Campese gjorde sig av med BZ. Tre veckor in på säsongen efter några förluster. Häpnadsväckande, utrensningen fortsatte därefter med Sjödin/Larsson. Det som är märkligast av allt är tillsättningen av Dackell - direkt från P-vakt till Sportdirektör utan några som helst kvalifikationer för jobbet. Skulle samma principer tillämpats i nuläget skulle nuvarande tränarkonstellationen varit historia för länge sedan. Ansvaret vilar tungt på Dackell och Campese.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry:
Vilken SHL-tränare skulle inte vara nervös med den backuppsättning som stått till buds?

I vanlig företag får VD sparken om resultaten inte uppfylls...

I brynäsföreningen har dagens brynäs-VD en gloria ovanför sitt huvud, genom sitt förflutna i Västerås. VIK som fostrat stora stjärnor exempelvis "Niclas Lidström".

Hur gick tillsättandet av SO till?? Är valbomannen rätt person?

Dackell, Sundlöv, och spelaragenterna vilka dessa nu är, de här personerna gillar hockey....

Styrelseordföranden och VD ser kanske först och främst till sina egna karriärer..

Dessa karriärister lägger hämsko på representationslaget, genom satsningar/bisysslor som inte hör den egentliga verksamheten till.......

Blir sammantaget mindre kapital till RIKTIGA SPELARKÖP OM PENGARNA SKA RÄCKA TILL SIDOVERKSAMHETER I FÖRENINGEN.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Ser att GD skriver om hybrisen i Brynäs, nu måste man svälja stoltheten börja respektera motståndarna och kämpa. Man är inte bäst för att man varit det på 70-talet. Ny röst i båset verkar behövas, ett slut på alla undanflykter och se sanningen i vitögat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Det mest optimala vore enligt mig att få in ett (någorlunda) kompetent tränarnamn som skriver ett kontrakt bara för denna säsong. Det vore ett bra förstasteg i den kortsiktiga planen du pratar om. Ett andra steg är att se över spelartruppen. Det jag dock är LIVRÄDD för är att man får sån panik att man tar in en tränare nu som har ett krav att skriva på för längre än en säsong. Då bara förlänger man denna cirkus ytterligare. Jag hoppas verkligen att den kortsiktiga krisplanen bara blir just kortsiktig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry:
Det är fler och fler som nämner Modos resa. Gulp.
Hur stark är centrallinjen i föreningen: Lorenz (medlemsvald)-Campese-Dacklöv-Sundqvist-Rödin?
Kedjan är inte starkare än sin svagaste länk, brukar det heta.
Presterar alla sitt max just nu?
En viktig faktor är om Klubbdirektören kommer att ställa kabinettsfråga kring utveckling vs avveckling. Det kanske kommer mer info om det i morgon.
Sammanfattningsvis, det finns inte så stort utrymme för felbeslut nu.
Kommentera