Brynäs IF

713913 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2051560

Sv: A propósito de nada
Chanzone:
Forwardssidan just nu (nu räknar jag in Danielsson och Molin):
Rödin-Scott-Danielsson
Molin-Sallinen-Deschen

Där är vår topp6:a just nu. Molin måste få bättre lekkamrater i andrakedjan. Kan vi få in en bra andracenter och en till ytter (alternativt två yttrar om Molin är center) så kan jag köpa om vi kör Sallinen och Descheneau i tredjekedjan. Det troliga är att Deschen blir billigare nästa säsong då han redan fått sin sign-on utbetald. Nånstans finns det potential i honom. Bara 25 år också. Klart det optimala är att kunna byta ut han också. Men måste jag välja så köper jag mycket hellre ut Alcén. Där vet vi till 100% att han bara kommer bli sämre och sämre. Lika bra att dra av plåstret och ta den ekonomiska smällen på en gång. Han tar bara upp en plats som en junior lika gärna kan fylla. Deschen finns det ändå en tydlig uppsida i som det är möjligt att PA kan få ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben:
” Forwardssidan just nu (nu räknar jag in Danielsson och Molin):
Rödin-Scott-Danielsson
Molin-Sallinen-Deschen”

Molin hittar mål/ass i pp, men är inte tillräckligt bra i 5 mot 5 spelet även om det såg bättre ut mot slutet.
Sallinen har varit vår 2dre center i ca 1,5 säsonger. Han kom inte upp i nivå med 2 tjeckiska landslagsspelare bredvid sig. Bättre senaste säsongen, men anser vi behöver en bättre 2dra center.
Jeadon gick med scott/Rödin och borde haft bättre utdelning då om kvaliteten på honom ska räcka för 2dra anser jag.
Kort: detta är inte en lina som kan avlasta 1sta, eller har spelare som kan kliva in i första vid skador/avstägningar osv. Detta bör vara vår 3dje lina.

Rödin - scott - x
x - x - x

Danielsson har levererat 2 år i rad i shl-toppen och kan mycket väl hålla 1år, kanske 2 år, till på en av dessa x positioner. Men 3 nya bättre än Molin, sallinen &Jeadon bör in, + Danielsson.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Jadu, kollar man eliteprospect nu så blir man ju lite lätt mörkrädd över forwardssidan. Håller med, andra linan måste bli mycket starkare. In med en klasscenter och en bra ytter. Sen känner jag mig lite kluven till Danielsson alltså. Bör man inte släppa honom? Likaså med Sallinen, lite för svag för att vara andracenter samtidigt som han kostar för mycket för att vara tredjecenter. Deschen bör vara ganska billig denna säsong och han kanske kan sprattla till nu när han fått en säsong i benen. Avslutade ju starkt iaf. Nåväl, lite så här går mina funderingar.

Danielsson/Ny - Scott - Rödin
Molin - Ny - Ny
Persson - Sallinen/Ny - Desch
Solem - Ny - Mannberg

Låna ut / Bryt med

Alcén
Zetterberg
Asklöf
Westfält

Flytta upp

Birgersson
Kommentera