Brynäs IF

713015 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2060398

Sv: A propósito de nada
Axle San: För att svara på båda dina senaste inlägg så delar jag vissa av dina åsikter men inte andra angående spelare och spelsystem.

Med ett bra spelsystem kan absolut medelmåttor lyfta sig till nya höjder. Men för att kunna ta till sig och fungera i ett spelsystem måste man ha ett visst spelsinne och vad jag sett av JD verkar han sakna det. Jag tror att han är, som Mourinho sa om Balotelli, uncoachable. Däremot andra spelare som kanske saknar spetsegenskaper (medelmåttor) kan växa som spelare i ett uppstyrt system.

Den andra delen det handlar om i ett spelsystem (förutom själva systemet) är ju hur bra coacherna kan lära ut det till spelarna så att dom kan utföra det på bästa sätt. Här kan ju detaljstyrning var en viktig del särskilt i början av processen när systemet ska sättas.

Kunskapen att sätta ett spelsystem tror jag absolut att Peter Andersson har, något som Brynäs tränare efter Bulan misslyckats med å det grövsta. Som du beskriver det har han ju fått medelmåttor att lyfta i Malmö och borde kunna fixa det även i Brynäs.
Kommentera