Brynäs IF

714185 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2066247

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Kan absolut hålla med om att Brynäs borde ha goda chanser att vinna en dragkamp mot Leksand, men frågan är väl om inte fler klubbar är ute efter Caitos signatur. Varför är han ens SHL-aktuell, borde inte KHL vara ett mer naturligt steg för honom?

Har inte sett Caito spela men Söderström är ju en spelare som kan iscensätta anfall på egen hand. Leduc är mer en Gunde-typ som gör väldigt mycket rätt och levererar i PP, men inte den spelartypen som tar sig förbi motståndare osv som Söderström gör. Har samma uppfattning av Westerlund.

Det som skulle kunna tala emot att Brynäs går all-in på Caito är att man redan har en ganska spikad PP#1. Han skulle säkert kunna ersätta Danielsson där men har lite svårt att se varför coacherna skulle vilja förändra det enda som fungerade i Brynäs 19/20 med tanke på hur mycket annat de har att jobba med. Det är klart att Caito skulle vara en rejäl förstärkning för PP#2 men om han går direkt in i andra lags PP#1 skulle det kunna utgöra motiv för dem att lägga mer pengar på honom. Det känns som att Brynäs behöver den här spelartypen ännu mer för 5mot5 än PP.

Med nuvarande spelare tänker jag mig en PP#2 som går ut på att få Björk på skott, Hedberg och Sallinen som spelförande element och Persson cirkulerande framför kassen. Pettersson, Jaedon och förhoppningsvis ett nyförvärv får slåss om den sista platsen. Hade varit bra med en rightare som dels kan hota med egna avslut och dela servera Björk, som Scott gör till Danielsson i PP#1. Annars är risken att den PP-uppställningen blir för förutsägbar om Björk tar alla avsluten, särskilt eftersom Sallinen verkar vara ganska sönderläst av motståndarna.
Kommentera

Svarskommentarer