Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2078362

Sv: A propósito de nada
Soffdomaren: Jo, det har varit så, men oklart för mig om det var på test eller om det kommer fortsätta vara så. Någon som vet får gärna bekräfta.

Här är tekningsprocent från 19/20 på Brynäs nuvarande centeralternativ:
- Scott 56,83%
- Sallinen 48,57%
- Ölund 43,66%
- Berglund 53,76%

Hittade inga stats på Molin. Kan däremot se att han hade 48,74% sista säsongen i MODO.

Men som sagt, det är inget stort problem om en ytterforward tar tekningarna. Det är verkligen ingen bra anledning till att sätta in en ytterforward på centerpositionen, då tror jag att man inte har greppat helheten. Viktigt att förstå här att skillnaden som kan verka enorm egentligen bara är 10% och framförallt förstå relevansen av att vinna tekningar i relation till andra delar av spelet. En klockren tekningsvinst är detsamma som en klockren puckerövring, men inte mer än så, och framförallt ska man inte glömma att många tekningar slutar i ganska låsta situationer utan en klar vinnare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
” Det är verkligen ingen bra anledning till att sätta in en ytterforward på centerpositionen, då tror jag att man inte har greppat helheten.”

Du har nog inte greppat diskussionen.
nu diskuterades ju Molin Sallinen och Bulan, vilka alla är centrar, och ingen ytterforward.
Och det är inte enbart utifrån tekningen utan som Hedberg sa:
” För mig är det självklart att den bästa tekaren i varje kedja ska ha centerrollen om de är bekväma i den rollen. Som Berglund och Sallinen, de ska fan centra. Jag tycker inte heller Molin ser särskilt bekväm ut som center.”
En ytterforward ser inte jag som någon som naturligt är bekväm i centerrollen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Man saknar tiden med Granis, låg han inte på 65% typ? Vill minnas att Enterfeldt var duktig på tekningar också, riktigt synd.
Kommentera