Brynäs IF

712882 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2130268

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Hej fick svar från Disciplinnämnden idag.
"Svar på dina frågor nedan.

Fråga 1.
Vem som helst kan göra en anmälan men disciplinnämnden är bara skyldig att handlägga anmälningarna gjorda av personer berörda av matchen såsom domare, spelare och ledare. Detta gäller samtliga idrotter som är anslutna till Riksidrottsförbundet (RF) och står i deras stadgar.
Inom svensk ishockey så tas även alltid anmälningar upp som är gjorda av SHL:s situationsrum, samt domarcheferna hos HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet.

Fråga 2.
Disciplinnämnden får inte på eget bevåg ta upp händelser som kan vara intressanta, se RF:s stadgar, det måste finnas en anmälan. För de som kan anmäla, se ovan.

Fråga 3.
Varför situationen inte anmälts kan jag inte svara på då disciplinnämnden bara handlägger det som är anmält. Den fråga får du snarare ställa till SHL:s situationsrum."

Svar på anmälan av händelsen
"Det finns redan ett flertal privatpersoner som anmält händelsen så jag kommer inte att lägga till ditt namn för det gör ingen skillnad om 1 eller 5 anmäler en situation, den är helt enkelt anmäld."

Jag har svarat på mejlet enligt nedan:

Stort tack för ett uttömmande svar!
En kompletterande fråga. När vet vi om frågan kommer att tas upp av Disciplinnämnden och hur meddelas i så fall det?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Vuollerim: Fick nyss typ samma, de har ingen ”skyldighet” att ta upp anmälan (ungefär som att en anmälan skulle vara någonting fantastiskt negativt).
Låst ämne