Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2131260

Sv: Brynäs - Örebro nittonde i första tjugotjugoett
Supportern: Om man jämför Brynäs med väloljade lagmaskiner som Rögle, Luleå och Frölunda så är det framförallt bredden och förmågan att utveckla spelare som sticker ut hos dom. De har många spelare som inte nödvändigtvis är extremt skickliga men som är skridskostarka och spelar i ett högt tempo, och de har utvecklande miljöer där spelare blir bättre. Givet att de också lyckas attrahera stora talanger i större utsträckning än Brynäs, men de är också duktiga på att göra spelare bättre och att begripa hur man utnyttjar spelares kvalitéer på ett bra sätt, Sigalet i Frölunda är ett bra exempel på det.

Rödin hade ju varit en nyckelspelare även hos Rögle, Luleå och Frölunda, men det är inte många - om ens någon - av Brynäs breddspelare som hade platsat i de lagen. Tvärtom har vi ganska många temposvaga spelare som deras sportchefer inte hade velat ta i med tång.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Örebro nittonde i första tjugotjugoett
Peja: En "rolig" grej med Rögle är ju att de - utåt sett(?) - inte pratat om att bli ett topplag (höll på att skriva "tupplag") utan de har gnetat på med "mediokra" lag och plötsligt ligger man nu i toppen. (Givetvis finns det en genomtänkt plan och strategi bakom framgångarna).
Jämför med Brynäs som i ett antal år pratat vitt och brett om att "bli ledande i Sverige", "vinna 4 guld på 10 år", "vara jobbiga att möta" - utan att något hänt överhuvudtaget. Coolare att göra som Rögle, på sätt å vis, inte snacka så mycket utan prestera istället. Det är ju liksom lite mer värt, om man säger så...
Låst ämne

Sv: Brynäs - Örebro nittonde i första tjugotjugoett
Peja: Kan bara hålla med. Men då extra roligt att vi ändå har lite killar på gång som inte bara får chansen utan även verkar kunna blomma ut. Och det kräver ju ett fungerande spela, som vi inte haft. Nä känns som vi verkligen börjar hitta något här och bygga vidare på, och då är det ju hur lätt som helst nästan att sätta in mindre skickliga spelare som ändå kommer prestera och att man då i lugn och ro kan leta spelare som ger skillnad.
Låst ämne