Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2190587

Sv: A propósito de nada
Mitt lag till nästa säsong:

Samuel Ersson (Oskar Dansk)

Simon Bertilsson - Johannes Kinnvall
Jacob Stenqvist - Marcus Björk
Tom Hedberg - Lucas Carlsson
Pontus Nässén - Mattias Göransson

Anton Rödin - Greg Scott - Malte Strömwall
Jarno Kärkki - Oula Palve - Sebastian Wännström
Nicklas Danielsson - Michael Haga - Per Åslund
Nick Olesen - Linus Ölund - Oscar Eklind
Oskar Kvist
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Intressanta idéer. Dock lite väl mycket fantasi, tror inte man bryter jättemånga kontrakt däremot. Om jag får föreslå lite av mina idéer här bara.

Om vi kollar på vilka som har utgående kontrakt i Brynäs:

Samuel Ersson
Niclas Andersén
Chad Billins
Josef Ingman
Oscar Birgersson
Jaedon Descheneau
Shane Harper
John Persson
Tomi Sallinen
Oula Palve ( Lån )

Om Ersson inte blir kallad över pölen till Philly blir jag otroligt besviken om han inte erbjuds nytt kontrakt, nu har han ändå fått stå i en fruktansvärd kvalserie som han förmodligen kommer få sjukt mycket rutin och erfarenhet ifrån. Tror det är väldigt dumt att gå en annan väg. Förutsätter att han blir kvar.

Oula Palve borde se till att köpa loss från LHC typ igår, har en väldig stor uppsida och är en idealisk center med sin kreativitet. Lite för små marginaler ibland men väldig stor uppsida offensivt.

Och så vill jag att man förlänger med Tomi Sallinen om han går ned i lön. Var kraftigt kritisk till honom i början av säsongen men steppade upp rejält i andra halvan och var en utav dom bästa i kvalet. Verkar ha tränat hårt som satan och krigar stenhårt defensivt. Blir besviken om han inte får vara kvar.

Laguppställningen:

Samuel Ersson
Viktor Andrén

Simon Bertilsson - Christian Djoos
Elmeri Eronen - Marcus Björk
Kristofer Berglund - John Nyberg
Tom Hedberg

Anton Rödin - Greg Scott - Emil Molin
Patrik Berglund - Oula Palve - Nick Olesen
Noel Gunler - Linus Ölund - Nicklas Danielsson
Adam Pettersson - Tomi Sallinen - Oscar Eklind
Daniel Mannberg
Johan Alcén

Finns ju inte jättemycket att röra sig med om man inte bryter vissa kontrakt med tanke på att Nick Olesen och Oscar Eklind redan är klara (?). Med facit i hand skulle inte värvningarna ha gjorts och man borde pangat in 2 klasspelare istället.
Nu står vi där på ruta ett igen med två chansvärvningar.

Christian Djoos är väl kanske ett orealistiskt namn inför nästa säsong och nån skrev att han redan var påväg till Zug, vore dumt att inte komma med ett erbjudande eller iaf visa intresse, har trots allt fått rutin och skulle vara en riktigt bra värvning.

Elmeri Eronen är en annan spelare jag har fastnat för i Liiga. Bra förstapass, lugn i stressade moment och bra skott, dessutom hyfsat ung, utgående kontrakt hos HPK.

Ska bli sjukt intressant att följa sillyn!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Tycker att en mer realistiskt backbesättning är
Bertilsson-Kinnvall
Nyberg-Billins
Berglund-Björk
Andersén-Hedberg

Tror säkert att många är frågande till Nyberg-Andersén i första hand men denna uppställning tycker jag känns mycket vettigare än den vi gick in i denna säsong med...Skulle man toppa det med Lucas Karlsson istället för Andersén så gärna för mig...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Har du rökt svamp igen? Det där laget skulle kosta både skjorta slips och finbyxor.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: jag tänker på vad man sagt om Kokkonen i HV71 och hur fel rekryterat det är att värva en poängspelare i allsvenskan för en fjärdefemma. känner ju direkt samma här med Olesen.

Sen skulle denna laguppställning kräva att man bryter jävligt mycket kontrakt och ska man bryta så många kontrakt så känns det inte som att man ska ta in så pass många spelare som har hjärta i andra klubbar som typ Åslund inte heller spelare som är OK i andra klubbar men inga utropstecken typ Kärkki

ser hellre att Bom-Bom kommer in med ett nytänk och ett kontaktnät där man kan ta in någon intressant lirare från AHL eller dylikt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Det var många drömmar i den där laguppställning.

Har du inte själv sagt att Kinnvall ska dra över?
Göransson är väl klar för Färjestad?
Förövrigt har du lyckas bryta med samtliga spelare som man vill och sedan maximerat lönerna ytterligare med spelare som aldrig skulle komma hit. Tror inte man får ut ett smack med Olesen i fjärde heller? Gunler?

Nej, åter till ritningsbordet och återkom med något med realistiskt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Kul att du får in Lucas Carlsson där, jag gillade hans sista säsong med oss. Han har man inte hört ett skit om på länge nu, vad gör karln idag? Han borde verkligen komma hem o ta ny sats.
Kommentera