Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2198426

Sv: A propósito de nada
Dallemas: Finns kanske inte exakta siffror på alla spelare, man kan nog bara ha en aning. Men på några spelare finns det uppgifter om.

Anton Rödin - 250k eller högre
Greg Scott - 205k eller högre
Niclas Andersén - 200k eller högre
Nicklas Danielsson - Låg på samma som Andersén innan han gick ner i lön inför säsongen, men räkna med att han ligger på 130k eller högre
Johan Alcén och Daniel Mannberg - Mellan 90 - 120k
Jaedon Descheneau - 160k eller högre
Tomi Sallinen - Låg på 180 innan hans splitternya kontrakt, måste ha gått ner i lön så tippa på runt 120 åtminstone.

Hittar inga uppgifter om dom andra, vissa är kraftigt överbetalda, ännu en bristpunkt i Brynäs idag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Sama: Jag klandrar inga spelare som har accepterat fantastiska avtal. Om man är på gränsen att platsa i ett SHL-bottenlag och erbjuds ett flerårskontrakt värt typ 100 000 i månaden, så är det klart man tar den. Bara en fullständig idiot hade tackat nej och varken spelarna eller deras agenter är idioter.

Det är hur Brynäs har valt att bygga truppen som stör mig. Utfyllnadsspelare borde inte ha 100 000 i månaden. Där borde man ha billiga, utvecklingsbara spelare och kanske någon enstaka veteran. Typ som man hade Simon Lööf, Emil Molin, Elias Lindholm, Sebastian Wännström och Jocke Rohdin säsongen 11/12. Av olika anledningar höll de ju inte riktigt måttet i SHL då men det fanns utvecklingspotential, speed och hunger.

Och dessutom. Om du har billiga kontrakt längre ner i hierarkin, har du ju råd med dyrare spelare högre upp i hierarkin. Vad har man helst i laget; Alcén och Adam Pettersson, eller Kvist och en spetsspelare? Det borde vara ett enkelt val för en bra sportchef.

Om man inte har egna juniorer som är värda att satsa på får man se till att hitta billiga spelare utifrån, som man gjorde med Gunler och nu med Eklind. Behövs mer sånt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Sama: Alcén hamnar på runt 440000/mål
Kommentera