Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2346975

Sv: A propósito de nada
Norrlands flamman: Jag är också helt för att stänga SHL. Lyft upp några lag till och stäng sen. Titta på Finland och Liiga, finsk hockey mår ju hur bra som helst!

Stängd liga skulle innebära att klubbarna vågar tänka mer långsiktigt och satsa mer på juniorer än vad som göra idag. Idag blir det alltid en massa panikvärvningar av klubbar som ligger risigt till på grund av rädslan att åka ur. Det tror jag är förödande för klubbarna på lång sikt.

Sen ska klubbar underifrån kunna gå upp om de bedöms ha de sportsliga och ekonomiska förutsättningarna, precis som i Liiga. Finsk hockey är på många sätt en föregångare just nu och svensk hockey har hamnat på efterkälken i utvecklingen
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: ”Jag är också helt för att stänga SHL. Lyft upp några lag till och stäng sen.”

Men vilka ska flyttas upp? De med mest guld? Mest säsonger i shl? De som värvat bäst sista året?
Det finns ingen rättvisa i det även om dej ekonomiskt skulle gynna bottenlagen med sämre ekonomi.

Det var bättre som det var förr.
Kanske man kunde utvidga det konceptet -> ta det 4 sämsta i shl och de 4 bästa HA och gör en serie där alla möter alla en varsin gång hemma och borta - och de 4 första går vidare upp i shl.
På så vis är det inte mot de andra shl-lagen man dimensionerar sig för utan att hålla HA-lagen bakom sig.
Hetsjakten blir inte lika påtaglig och man kan slippa den stora rotationen av lag som går upp och ner och skapar ekonomiska skillnader mellan topp och bottenskiktet som vi idag mest ser mellan de lag som går långt i slutspel och de som inte gör det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Tycker precis som dig behövs ett ny tänk i Svensk hockey.
Kommentera