Brynäs IF

717536 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2353717

Sv: A propósito de nada
Peja: Har SVT Gävleborg ställt samma frågor om kommunens familjestödjande verksamhet, fältassistenter eller fritidsgårdar? Där man inte heller kan detaljredovisa nyttan med pengarna. Och där kostnaderna är betydligt större.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Mattson: Vinklingen som man försöker göra är att pengar saknas till idrott i Andersberg, och antyder mellan raderna att En Bra Start sker på bekostnad av det.

Det finns tydligen inget fotbollslag i Andersberg, framstår det som i artikeln. Deras konstgräsplan är inte bokningsbar, eftersom den är till för spontanidrott, och därför är det svårt att bedriva föreningsverksamhet där.

Det är givetvis rent skitsnack.

För det första finns ju enorma fördelar för de boende i en stadsdel med att ha en konstgräsplan som är helt till för spontanfotboll. Med andra ord finns det alltid en plan för den som vill ut och lira boll - vilken lyx, säger jag. Själv fick jag ofta nöja mig med att spela på diverse gräsytor (som egentligen inte var fotbollsplaner) och gatan.

För det andra tillhör Andersberg Gefle IF:s upptagningsområde. Gefle IF har flertalet planer några hundra meter utanför Andersberg, där ligger deras kärna för ungdomsverksamheten och har så gjort sedan urminnes tider. Det heter till och med "Andersbergs IP" eftersom man tidigare menat att det ligger i Andersberg. Har journalisten så dålig lokalkännedom att denne inte vet om detta, eller struntar man medvetet i att nämna det?

Gefle IF har massvis med ungdomslag och massvis med spelare från Andersberg.

Att Brynäs inte har en stark koppling till just stadsdelen Andersberg beror på att det ligger på andra sidan stan. Det ligger varken nära stadsdelen Brynäs eller Sätra, där Gavlerinken ligger. Så enligt Gästrikemodellen (dvs att du ska spela i föreningen närmast där du bor) så ska inte boende i Andersberg spela i Brynäs pojklag.
Kommentera