Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2381322

Sv: A propósito de nada
Tänkte skriva av mig några mer allmänna funderingar om säsongen så här långt. Jag ingår inte i dödgrävarfalangen på forumet, men jag är väldigt bekymrad över vad jag sett så här långt. Jo, jag vet att "it's a long season and you gotta trust it", som de säger i Bull Durham, men ändå...

Vi har en starkare trupp den här säsongen än vi hade förra säsongen; det har kommit in flera tunga namn, framför allt på backsidan. Men det vi ska jämföra oss med är inte förra truppen utan andra lags trupper, och vi är relativt sett svagare i år än förra säsongen. Alla lag har förstärkt ordentligt och i flera fall smartare än vi gjort.

Vi kommer alltså inte att ha några lätta matcher den här säsongen. Vår produktivitet är låg, och trots att vi har två riktigt bra målvakter läcker vi bakåt som ett såll. Vi har svårt att ta oss ur egen zon, och som någon påpekade verkar backar och forwards inte kugga i särskilt bra. Bärande spelare som Rödin, Palve, Dima och Björnen ser oväntat bleka ut. På plussidan har vi ett bra tränarteam och några få utropstecken i truppen. Strömgren, Eklind, Ölund och Scott har överraskat positivt.

Jovisst, vi kan värva in en sniper, men det tar 4-5 matcher innan de lärt sig spelsystemet. Jag är alltså väldigt rädd för att vi ska få ännu en lindansarsäsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jompe: Jag har svår att förstå varför så många trott att vi skulle bli så mycket bättre denna säsong.
Vi har knappt förstärkt, inte mer än de flesta lag i alla fall.
Kommentera