Brynäs IF

713665 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2383582

Sv: A propósito de nada
Har klurat hela natten vad Manner skulle kunna ändra till om han inte vill peta någon från laget ännu.

•Tror som jag tidigare sagt att Scott passar bättre som center än som ytter.
•Sa redan ifjol att Ölund borde få spela på kant. Då jag tycker han varit bäst på den positionen i SHL. När han kom upp i A-laget var han som bäst. Och då just på en kant.
Där har Manner som det verkar förstått rätt äntligen.
•Samma i år har jag sagt om Palve. Att jag tror han skulle komma loss mer som kant spelare. Att han slipper teka och ta så stort ansvar defensivt.

Här kommer ett sista kul förslag till omkastning i femmorna:
Sklenička - Lindstein
Kinnvall - Friman
Johannesson - Bertilsson
(Hedberg/Bergman)

Kommentar:
Sklenička har varit en av hela SHLs bästa backar inledningsvis. Nu tycker jag det är helt rätt läge för Theo att debutera. Och vem kan göra det hela enklast för honom att få bästa förutsättningar om inte Sklenička.
Kinnvall och Bertilsson har tyvärr inte sett bra ut ihop alls.
Lättaste bytet är att switcha Johannesson mot Kinnvall bredvid Berra. Friman tycker jag ändå har varit bättre än Hedberg. Bergman litar jag inte på fullt ut. Därav att jag satsar på Friman.

Ölund - Larsson - Eklind
Timashov - Björninen - Rödin
Palve - Scott - Strömgren
Olesen - Birgersson - Kvist
(Ljungkrantz)

Kommentar:
Satsa på en riktigt tung jobbig kedja som 1a kedja. Som ska vara rejält oöma att möta i sarghörnen. Som tar bort motståndarnas bästa kedja. Får bara för mig att Larsson och Ölund tänker hockey likadant. Och Eklind trivdes att spela med Ölund. Värt att testa.
Fortsätt köra Dima ihop med Hannes som jag tycker var två av våra bättre spelare i kaos matchen mot Malmö. Sätt Rödin där. Alltså inte ihop med Scott. Rödin får på så sätt en liten liten väckarklocka iom det och kanske kan hitta form där.
I 3e kör på Scott som center där han gör sig bäst. Sätt Palve på en kant och låt unge talangfulla Strömgren få chans med bättre kedja spelare. Vips kanske vi kan ha en bra 3e kedja? Strömgren har dessutom visat sig bra i defensiva zonen. Och där är även Scott bra. Det kan underlätta väldigt mycket för en sån som Palve och hans dagsform.
I fjärde stärker jag upp med lite mer rutin och sätter Nick med Birger och Kvist. Vet även att Nick kan teka rätt bra. Skulle kunna ta enbart tekningarna i den kedjan för att sen kliva ut på kant. Tror det skulle underlätta med en mer rutinerad spelare bredvid dessa ungdomar.

Vad tror ni om denna rätt galna uppställning?
Tror tyvärr inte Manner har bollar nog att peta nån av Rödin och Palve. Och då tycker jag nog att detta lag skulle vara ytterst intresserat att ställa upp. Ett wake up call till allt och alla.
Kommentera