Brynäs IF

715604 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2421394

Sv: A propósito de nada
Axle San: Alcén skulle ha behövt gå som lärling ett par år med lärlingslön. Jag kanske har fel men jag tycker att en sportchef ska vara någon som har kontakter, någon med ett välmeriterad CV vilket Alcén saknar. Vi är åter tillbaks där vi varit de senaste decennierna, ryggdunkarnas förening.
Brynäs omsätter betydligt mer än exempelvis Oskarshamn men klarar inte av att leverera ett bättre resultat, ingen kan tala om för mig att detta inte beror på bristen på kompetensen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
lapad: "jag tycker att en sportchef ska vara någon med kontakter"

Du tror inte Alcen har massvis med kontakter inom hockeyvärlden? Spelat med 100+ tals spelare och spelat under 10+ tals tränare.

Problemet med Alcen som jag ser det är själva ledarskapet. Både operativt och strategiskt. Krävs mycket av en ledare över en så stor organisation som Brynäs IF.
Alcén är ansvarig över hela sporten och dess personal.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
lapad:
Jag börjar mer och mer känna att BIF har problem som återkommer och att Alcen kanske som ny lyssnat in mer än stället nedvända krav för att lyckas.

Men; ”jag tycker att en sportchef ska vara någon som har kontakter”
Den punkten kan omöjligen vara det största problemet. Omöjligen.
Jag behöver nog inte mycket kontakter för att scouta en spelare jag vill ha - och känns den rätt så är det inte svårt att hitta rätt manager för den spelaren att inleda kontakt med.
Det blir lite som att man behöver mäklarkontakter för att hitta sitt drömhus. Har du koll på hemmet så har du nog vad du behöver för att hitta intressanta objekt - precis som alcen har div ligor att spana in spelare på som bör räcka för att hitta rätt.

Det är hur man scoutat, planeringen att bygga laget utifrån behov, pengapåsen, tid läger/ kan lägga,förvandlingsförmåga, hjälp (antal anställda som bidrar i spelarjakten), hur många kockar som ska vara med och bestämma resp. val av spelare osv osv tror jag är faktorer som spelar in betydligt mer för en ny SC
Kommentera

Sv: A propósito de nada
På jobbet ikväll hörde jag att Alcén är nära att signa forwards.
Tror det kan bli 2st inom en relativt snar framtid.
Källan jag hörde det från är sponsor åt Brynäs och ärr/var gammal barndomsvän med bland andra Börje, Jajjen, Molander och Wille.
Kommentera