Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2421521

Sv: A propósito de nada
Peja: ”Nubben hade knappast spelat med Hanzl/Rattie och ingen av deras tränare hade väl coachat utanför Sverige när de värvades?”

Samtidigt så hamnade Rattie i Timrå mycket pga Landers lovord.
Vart går gränsen för vilket kontaktnät man får/borde använda sig av och inte?

Sjävklart så har flertalet av Alcén värvningar aldrig hamnat här om det inte vore för Mikko/Pajen, men samtidigt, vad är felet med det?
Alcén gör sin ”första” säsong som sportchef, att inte ta hjälp av kontaktnätet från finska landslagets assisterande tränare vore idioti.
Alcén kunde varit stolt och skitit fullständigt i att ta hjälp, och helt gå sin egen väg med vilka spelare han själv tyckt borde värvas iom att han sitter med sista ordet, men icke.
Alcén är långt ifrån en drömsportchef även i mina ögon, men utöver att truppen är för tunn och med en viss övertro på våra egna produkter så är han godkänd.
Vad är fördelen med att sitta och chansa på nordamerkaner á la Stefan Matteau som ingen har någon relation till istället för gå på säkrare kort som tränaren har järnkoll på?
Att ta hjälp av tränare och människor runt omkring tyder på en ödmjukhet från en person som är otroligt grön i sin position som sportchef.
Ledsen för långt inlägg men jag känner att häxjakten på Alcén har blivit galen på sociala medier och kände att jag var tvungen att skriva av mig lite..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
En intressant chansvärvning, Zdenek Sedlak, till förmodligen ett väldigt förmånligt pris. Bör åtminstone kunna ersätta kvist/birgersson i värsta fall...

Rightare som åtminstone hade potential, blivit utlånad en herrans massa gånger...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Jag följer inte sociala medier, så vet inte vad som skrivs där. Synd om det finns en häxjakt på honom eller någon annan. Här inne ser jag ingen häxjakt utan endast mycket befogade ifrågasättanden.

Fördelen med att "chansa" med någon forward hade varit att man hade fått in en forward som kanske hade varit bra. Nu blev det ju ingen alls när "kontaktnätets" alternativ sinade efter Saku M och Komarov. Högst troligt hade man fått tag på en bätte forward inför säsongen än det man håller på jaga nu.

Så det finns inget fel med att värva spelare som man känner väl, men det urvalet är ju begränsat. Det finns en plats och tid när man behöver blicka bredare än så.
Kommentera