Brynäs IF

713727 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2424670

Sv: A propósito de nada
Bulten: Exakt VAD i Honkens arbete med Lindbäck menar du inte fungerar då och som en ny mvtränare skulle kunna göra bättre?
Och tycker/tror du på allvar att det låter realistiskt eller ens sannolikt öht att Sohlberg och Veini, mitt under säsongen, skulle lämna sina nuvarande arbetsgivare för att återvända till Brynäs, även om Alcen ”kryper till korset” och dessutom har ekonomiskt mandat för att kunna återanställa dom?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag lägger mig i analysen av målvaktspelet lite och hoppas att det är ok att spekulera lite Huge... :).
Jag vill inleda denna "analys" av målvaktsspelt med att säga att jag är övertygad om att Lindbäck kommer att hitta sitt spel och bli en bra målvakt. Förhoppningsvis i Brynäs men det beror bl a på oss då stöd eller påhopp från fans spelar roll när du inte har rätt självförtroende. Att vara målvakt i Brynäs är inte lätt när det går tungt.

Men tillbaka till min analys av Lindbäcks spel och vad jag tror att Honken och han jobbar med.
I starten så var det ganska tydligt att Lindbäck var lite yvig i sitt spel, gick hårt mot skytt och släppte in ett antal mål pga att han var ur position vid pass i sidled och returer. Detta är ju relativt vanligt för målvakter som spelat i ligor med mindre rink då man skjuter mer från alla positioner.
Förmodligen så har man därför jobbat med att hitta position längre in mot mål. Jobba med mindre rörelser för att bli tätare och kunna förflytta snabbt i sidled. Tyvärr så har det lett till att Lindbäck istället blivit "liten" (hur det nu kan gå till...) och snarare står för långt in i kassen och är passiv.
Flera av målen senast kom till på det viset och min gissning är att Lindbäck som en kombo av sämre självförtroende och försök att ändra spelstil tappat sin instinkt och sitt eget spel. Tycker man kan se det i spelet runt kassen också där Lindbäck är en erkänt skicklig målis men nu ser tveksam ut i flera situationer.
En bra målvakt har dock förmågan att ta sig ur jobbigare situationer som en bättre målvakt och det är jag övertygad om att Lindbäck kommer att göra. Han måste bara komma till ett läge där han slutar tänka och istället agerar.

Så därför säger jag till Lindbäck:
Jag är mycket glad över att du valde Brynäs.
Jag gillar din utstrålning!
Skit i alla tråkmånsar och sätt igång och visa vad du kan!
Kommentera