Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2443735

Sv: A propósito de nada
JawKee: Ber om ursäkt om jag lägger ord i munnen på dig nu, men du verkar ha ungefär samma inställning som Brynäs själva, dvs att laget egentligen är mycket bättre än vad man visar på isen.

Jag tror att den inställningen delvis är vad som har gjort att Brynäs har hamnat i den här situationen. Man har på ett väldigt konsekvent sätt överskattat den egna förmågan och spelartruppen, oavsett om sportchefen heter Dackell, Sundlöv eller Alcén.

Att ha bra attityd, alltid försöka bli bättre, underkasta sig tränarens spelidé och komma till spel varje kväll är kanske de viktigaste talangerna. Brynäs har flera spelare som sviker på de punkterna. Man är inte en toppspelare om man levererar som en toppspelare var fjärde match, man är inte en toppspelare om man inte klarar av att följa tränarens riktlinjer och så vidare.

Överskattandet av den egna förmågan är också organisatorisk, som t.ex när man trodde Alcén skulle klara av att bli sportchef direkt från isen och när man tog in Honken på deltid och trodde att han skulle kunna göra ett lika bra jobb som konkurrenternas målvaktstränare. Brynäs saknar även en GM och en scout, vilket förmodligen beror på att man överskattar de som finns på plats.

Just det där med att överskatta sin egen förmåga är den mest röda tråden i Brynäs på 2000-talet, med några så säsonger som utgör undantagen som bekräftar regeln.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: håller med dig om det andra, Laget är kanske felbyggt och så vidare. Men tror ingen kan neka till att Lindbäck, Rödin, Palve, Bertilsson och Timashov har underpresterat rejält i år om man jämför från föregående säsong/er.

Timashov åkte mycket skridskor med puck förra året också men då skapade han rejält jäkla mycket med, i år saktar han bara ner spelet för det mesta. Även väldigt mycket tabbar.

Palve har ju vart extremt dålig både offensiv och defensivt, svåra beslut hela tiden och spelar inte enkelt alls. Väldigt mycket tabbar och kortslutningar i hjärnan på han.

Rödin har ju vart blek nästan varje match han spelat. Fortsätter med onödiga utvisningar i viktiga lägen. Sen en sak jag märkt med Rödin som har försämrats rejält sen förra säsongen är att varje gång han får ett fint pass i anfallszon i både PP och 5mot5 så tar det 2-3 sekunder innan han avlossat sitt skott. Blivit väldigt dålig på att skjuta direkt/snabbt.

Lindbäck behöver jag nog inte nämna.

Bertilsson har vart klen i sitt spel förutom dem senaste matcherna. Även väldigt dåliga beslut han tar hela tiden om man jämför med föregående säsonger.

Hade dem spelat som dem gjort föregående säsong/er så hade Brynäs vart ett betydligare bättre lag.

Men köper att Organisationen tror att man är bättre än vad vi är. Det har vi sett på deras kaxiga inlägg efter vinsten mot Färjestad och även 7-4 mot Luleå.

Troligtvis även därför Brynäs typ alltid förlorar första perioden, för att man Underskattar motståndet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Där håller jag med dig helt. Det är tyvärr trenden. De är inte bättre än vad de visar. Min poäng var bara att på papper, innan säsongen, så bör de ha varit bättre. Med någonting felar ju. Men som sagt, det är sant det du skriver.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Spot on!
Kommentera