Brynäs IF

714718 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2452186

Sv: Välkomna
Stefan R 63: motgång för Brynäsare är ju allt förutom topp 5 i grundserien.

Bara att inse att Hockeyn har ändrats och kommer ändras ännu mer. Det viktigaste är att vi håller oss kvar och hänger med i utvecklingen av svensk ishockey. Så lär vi komma tillbaka.

Det är längre inte enkelt för lag i SHL att spela med egna produkter och utveckla sina spelare. Mest för att det är så många andra lag som köper in fulla lag med SHL mässigt spelare, och att åka ut ur Shl är en gigantisk ekonomisk smäll i nutiden. Inte så konstigt att 80% av spelarna i JVM var från allsvenska klubbar. Där spelarna faktiskt kan få speltid att utvecklas.

Dem senaste 10 åren så åker ungdomarna även över Atlanten på tok för tidigt. Vet inte hur det funkar. Men SHL klubbarna får väl inga pengar för egen fostrade spelare när NHL draftar dem? Som fotbollsklubbar får.

Malmö och Djurgården är exempel på en del av förändringen.
Där lag i storstäder ”kommer” att tappa ”makten” av att vara bäst i hockey.

Där saker som byggnationer av ishallar i Stockholm inte sker.

Globen tas bort som djurgårdens hemma arena.

Mestadelen av sponsor pengarna går till fotbollen p g a att det finns mer pengar att tjäna i fotboll än hockey för organisationen men även att sponsorerna når ut till mer människor med deras reklam.

”PK Sverige” har blivit väldigt stort dem senaste åren, vilket gör att kommunerna arbetar mer med Kulturfrågor/Jämdställdhet och dylikt, vilket gör att pengar/fokus från kommunen inte läggs på sporten lika mycket som förr. Tror att städer som Stockholm och Malmö tappar större del av det än till exempel Leksand.



Det Brynäs INTE får göra är att leva kvar i dåtiden utan dem måste fortsätta utveckla allt för varje år som går.

Där är Oskarshamn ett bra exempel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Välkomna
Farsang: Väldigt klokt skrivet. Jag hoppas att Brynäs byter sin kostym och inser hur det ser ut precis som du skriver...
Kommentera

Sv: Välkomna
När stänger värvningsfönstret?
Kommentera