Brynäs IF

713964 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2459018

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Citerar från artikeln för dom som vill läsa:

"Jakob Silfverberg, 32, i Brynäs redan kommande säsong?

Ja, uppgifter till silly-surr säger att den bomben inte är helt utesluten.

Den stora guldhjälten från 2012 har visserligen ett år kvar på sitt jättekontrakt med Anaheim, där han tjänar 55 miljoner kronor per säsong. Men rykten florerar att Anaheim åtminstone överväger att köpa ut den svenske forwarden från det sista kontraktsåret. Något som skulle kosta klubben två tredjedelar av lönen.

Att ingen är helig visade Anaheim med eftertryck när man 2019 köpte ut ikonen Corey Perry med 13 år i klubben och då sparade sex miljoner dollar mot lönetaket.

Anaheim ligger sist i sin division, är ett av NHL:s absolut sämsta lag och står inför en ombyggnation. Att få bort Silfverbergs höga lön skulle innebära mer utrymme under lönetaket.

Silfverberg har elva år och drygt 700 NHL-matcher på meritlistan. I slutet av förra säsongen drabbades han av en blodpropp i benet och tvingades äta blodförtunnade medicin i somras. Den här säsongen har det endast blivit 12 poäng på 49 matcher.

Silfverberg har varit öppen med att han när kontraktet med Anaheim går ut gärna spelar några säsonger i Brynäs. Han lämnade moderklubben efter det bejublade SM-guldet 2012 där han bland annat sköt det klassiska 1–0-målet i den avgörande finalen.

Sportchef Johan Alcén säger att han inte fått några signaler på att det kan bli aktuellt med Silfverberg redan till nästa säsong. Inför den här säsongen lyckades Alcén locka hem Johan Larsson efter många år i NHL."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: lägg därtill att Ducks går riktigt trögt och behöver förändringar.
Kommentera