Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2460097

Sv: SLO-tråden
SWEATT: Framför årets största publik i NHK Arena tände en Brynässupporter på bortasektionen pyroteknik inför matchen.

Matchstarten fick då skjutas upp och även om det bara blev drygt åtta minuters försening var Timrå IK:s säkerhetsansvarige Anders Lundin kritisk efteråt.

– Det är olyckligt. Det är tråkigt när sådant här händer. Vi kör en visitation innan de går in men det är alltid lätt att ta in sådant här, framför allt nu på vintern när man har stora jackor. Man kan stoppa in grejer lite var som helst, säger Lundin och fortsätter:

– Det är tråkigt för ishockeyn att sådant här händer. Nu gick det bra och det är inga skador, men det är farliga grejer det här.
Han berättar att röken som skapas inte är speciellt farligt, men att lågan är det som kan ställa till det.

– De släpper bara grejerna och låter det ligga, och här är det en läktare i trä också. Det ska mycket till för att den ska börja brinna men det kan bli brännskador när folk står där och det är farligt för alla.
Hur agerade ni vid händelsen?

– Vi fick låta den brinna ut. Det är det enklaste sådana här gånger. Sedan har vi kameror för att se vad som händer, men här döljer man ju allt med en banderoll när man tänder och släpper pyrotekniken, så vi kunde inte se på kamerabilderna vem som tände den.

– Vi höll bara matchen direkt i dag, men det hade också kunnat hänt att vi plockat ut alla gästande supportrar och visiterat dem igen. Hade det hänt en gång till så hade vi avbrutit matchen och tagit ut dem.
Lundin berättar att de nu kommer göra skrivelser till både SHL och Brynäs om händelsen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SLO-tråden
J-S: Ja, vad är din poäng? Exakt vad jag skrev. Låg risk för brand.
Kommentera