Brynäs IF

714118 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2510488

Sv: Alla Helvetes Kval
Kung_Sjödin: Greg Scott var Brynäs bästa målskytt med 14 mål. Det räckte till en delad 23:e plats i SHL:s skytteliga. Skytteligavinnaren Suomela gjorde 37 mål, alltså 2,6 gånger så många som Brynäs bäste.

Brynäs 3 bästa målskyttar gjorde 38 mål tillsammans. Dvs 1 mål mer än Suomela.

Timashov var bästa poängplockaren med 33 poäng. Det räckte till en 25:e plats i SHL:s poängliga. Poängligavinnaren Suomela gjorde 66 poäng - alltså dubbelt så många som Brynäs bäste. Brynäs två bästa poänggörare gjorde 65 poäng tillsammans, dvs 1 mindre än Suomela.

Brynäs näst bästa poänggörare var en back (Johanesson, 32 poäng).

Det är uppenbart att Brynäs inte hade några riktiga spetsspelare i kedjeväg. Det hade behövts flera spetsspelare för att få till en acceptabel produktion.

Först snackades det om att Alcén skulle värva 2 forwards, sen blev det 1, till sist ingen alls..
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Okej, men Suomela hade väl en "miljö" runt omkring sig? Har svårt att tro att du hade kunnat sätta Suomela i Brynäs 22/23, och han då skulle ha vunnit skytteligan?

Det första som skulle hänt hade varit att någon annan "spetsspelare" hade blivit kränkt, och startat ett uppror mot tränaren. Därefter hade ingen spelat fram Suomela. Bara mina fem cent...

Vad jag försöker komma till är att det är pärlor för svin att tillföra kvalitetsspelare till ett lag som inte är robust byggt från början, och som dessutom har fastnat i kontroll- och rollsökningsfasen i sin gruppdynamik.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: gäller även att tänka på att Scott gjort många av målen i öppen kasse eller när Brynäs jagar kvitteringsmål. Även mycket ”tap ins”

Alltså knappt inte ett enda vettigt mål.

Då är dem sofforna ännu sämre
Låst ämne