Brynäs IF

713424 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2541399

Sv: A propósito de nada
Peja: Så för att bli ett topplag så behöver vi satsa mindre på damlaget? Brynäs kommer då helt plötsligt få in kompetenta ledare och spelare i herrlaget för det har vi inte haft kapital till pga damlaget? Eller vad är det du försöker säga?
Utan damlaget så hade klubben anställt en erfaren sportchef istället för att kuppa in en novis vid årsmötet?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
HitTheLights: Det som jag menar är att det inte är hugget i sten att en elithockeyförening måste storsatsa på damlaget som Brynäs gör. Det finns andra vägar att gå. En del verkar tro att Brynäs damlag måste slåss om SM-guldet varenda säsong, det är ju roligt, men det är knappast någonting som påverkar herrlaget överhuvudtaget. Andra föreningar öser inte på med stjärnvärvningar till sina damlag men klarar sig utmärkt på herrsidan.

Sen förstår jag också att damlaget inte kan läggas ner, men min tolkning av Brynäs damsatsning är att man satsar mycket mer än nästan alla andra. Det är massvis med internationella stjärnor som köps in. Om någon mer insatt har annan info, så vore det intressant att höra.

Med tanke på att Brynäs damlag ungefär har samma träningsförutsättningar som andra svenska elitlag, Gävle inte har någon utbredd damhockeykultur osv så är det svårt att se varför alla dessa stjärnor väljer Brynäs för något annat än pengar.

Tränarna verkar inte vara någon större faktor heller, tvärtom verkar det som att Brynäs tar silver oavsett vem som tränar laget.
Kommentera