Brynäs IF

714262 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2556602

Sv: A propósito de nada
Man utvärderar ju upplägget SHL/HA.
Vad tror/hoppas ni att detta landar i?

Personligen är jag försiktigt positiv till en utökad högsta liga. Jag tror att Svensk hockey kan tjäna på det i längden. Det kan nog leda till att vissa klubbar vågar slappna av lite och satsa på egna produkter. Mindre risk att åka ur osv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Vad är drivkraften till att utöka ligan? Kommer ni ihåg när målsättningen var att ha världens näst bästa liga? På den tiden talades det aldrig om att utöka ligan eftersom man visste att det skulle vattna ur kvalitén. Minns att Färjestad arbetade för 10 lag.

Behåll 14 lag, avgränsa slutspelet till 8 lag och slopa de värdelösa och ointressanta åttondelarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan:Nej till flera lag. Bygg Allsvenskan starkare och nu med Brynäs och Djurgården finns den möjligheten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Så länge det inte handlar om att, över tid, stänga ligan eller försvåra för HA-lag att ta steget upp så är jag för förslaget. Vi ska värna om upp- och nedflyttning i svensk idrott, inte göra som i NHL. Tyvärr sneglas det allt för ofta mot NHL när det ska förändras i svensk ishockey.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Jag är emot en utökning av SHL. Tror att en stark andradivision är viktig för svensk hockey, och en utökning av SHL skulle urholka Hockeyallsvenskan.

Tror man skulle kunna vara mer kreativa. Tänker exempelvis att 2 lag åker upp och 2 lag åker ur, och istället för att spela "Hockeyallsvensk final" kliver de två bästa HA-lagen in i en 16-delsfinal i SHL mot "play in"-lagen". Det tror jag skulle skapa en rejäl krydda.

Däremot tycker jag att man borde kolla på att minska antalet lag i Hockeyallsvenskan. Just nu är det alltid några blåbärslag som har en snudd på obefintlig budget. De hör inte hemma i samma serie som klubbarna på den övre halvan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: – Det är spretigt, men jag personligen tycker att fler lag i SHL gör att högsta ligan syns på fler orter, säger Roger Ekström, ordförande i SHL.

Riktigt geni den här Ekström
Kommentera