Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2558013

Sv: A propósito de nada
Att stirra sig blind på längd är inte bara ett problem bland okunniga soffcoacher, även erfaret hockeyfolk i NHL har problem med det: x.com/cmhockey66/status/1501595386170990596?s=46&t=O_fXSmARE8PR2s-gPzNRLw

Sen påstår väl ingen att längd och storlek spelar noll roll men att det tenderar att övervärderas framför rå talang/skicklighet är ganska självklart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Just i fallet scouting bygger det på att många längre spelare tar längre tid på sig att "få ordning på kroppen". Därför tar man gärna en Victor Hedman med hygglig spelförståelse och skridskoåkning, även om en mindre back kanske är mer färdig. Har spelaren storleken bedömer man att det finns mer potential, vilket inte alltid är sanning. (gäller framförallt målvakter och backar).

Det finns ett annat generellt problem gällande utveckling där personer som kommer sent in i puberteten kan nedvärderas, även om de egentligen är en större talang.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag trodde att Theo Fleury, Alex DeBrincat, Cole Caufield, Brian Gionta, Martin St. Louis, Nathan Gerbe och många, många andra redan bevisat att längden inte spelar någon som helst roll när man spelar ishockey.

Det där med storlek är något som hänger kvar från gamla tider när ishockey gick ut på att dela ut en massa stryk.

Idag värderas främst hockey-iq, men även skridskoåkning, högre än något annat. Storleken har inte lika stor betydelse längre som det hade för 10-20 år sedan.
Kommentera